Barna: Cioloş l-a sunat pe Cîţu, care i-a spus că merge în Parlament cu guvern minoritar

joi, 21 octombrie 2021, 21:54
1 MIN
 Barna: Cioloş l-a sunat pe Cîţu, care i-a spus că merge în Parlament cu guvern minoritar

Liderul USR, Dacian Cioloş, l-a sunat joi, după consultările de la Cotroceni, pe preşedintele PNL, Florin Cîţu, care i-a transmis că PNL va merge în Parlament cu guvern minoritar, pentru că a obţinut sprijinul PSD, a declarat joi seară vicepreşedintele USR Dan Barna. El a spus că "USR a intrat deja în opoziţie".

"Dacian Cioloş l-a sunat, i s-a spus ca merge în Parlament cu guvern minoritar pentru că a obţinut sprijinul PSD în Parlament. A fost o comunicare formală, prin care ni s-a spus că au obţinut sprijinul PSD pentru a trece guvernul minoritar", a declarat, la Digi 24, vicepreşedintele USR.

El a spus că, în realitate, au existat două variante: refacerea coaliţiei de guvernare PNL-USR-UDMR sau continuarea guvernării de către PNL cu sprijinul PSD.

"Se pare că PNL a ales. (…) Astăzi se finalizează un plan de mai lungă durată, de extragere a USR de la guvernare. Intrăm într-o etapă USL 2.0. De data aceasta, PNL şi preşedintele Iohannis au optat pentru guvernare cu PSD. Vom vedea care vor fi consecinţele", a mai afirmat Dan Barna.

Comentarii