Bombiţe

marți, 17 septembrie 2019, 01:50
3 MIN
 Bombiţe

Roluri, şmenuri, poezii

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din toamnă şi partidele care-i sprijină au început să bombardeze electoratul cu mesaje considerate aducătoare de voturi cât mai numeroase. Nu le daţi prea multă crezare!

Iohannis a devenit un model de intransigenţă! El nu mai acceptă abaterile de la lege ori jongleriile cu miniştri ale PSD. Neamţul doreşte acum o Românie normală (sănătoasă la cap!), în condiţiile în care "România Educată" – vechiul său deziderat – a rămas doar o fantasmă. Singura (după părerea mea) idee bună a guvernului actual în domeniul Învăţământului – blocarea accesului elevilor foarte slabi către licee şi direcţionarea lor către şcoli profesionale – a fost dur criticată de preşedinte. Mai înţelege ceva! Problema gravă a României este tocmai armata de loaze care parazitează instituţiile importante ale statului!      

Susţinătorii lui Iohannis, liberalii, emit mesaje contradictorii. E şi normal. PNL doreşte să-i înlocuiască pe pesedişti în fruntea ţării, fără a pierde însă niciun privilegiu inventat de PSD. Vor păstra atât pensiile speciale, cât şi administraţia supraaglomerată. Doar au şi ei atâtea rude!

Viorica e populistă. Premierul a solicitat partidelor un pact pentru salvarea tuturor pensiilor, deşi guvernul se împrumută pentru a plăti aceste pensii majorate artificial. La un moment dat, nu vor mai exista nici fondurile, nici garanţiile necesare – deci ne aşteaptă timpuri grele. Principalii vinovaţi? Liviu, Olguţa, Darius, Orlando plus Viorica. Dar vor plăti factura ei sau alţii, mai fraieri?

PSD îşi revine. Cei care-i cântau prohodul să-i analizeze cu atenţie mutările politice din ulltima perioadă. Pesediştii nu se comportă ca un grup infracţional înspăimântat de viitor, ci ca o bandă de gangsteri care se pregăteşte să întindă rivalilor din altă tabără o capcană. Sunt convins că mulţi vor cădea în cursă!   

Dan Barna a dispărut în ceaţă. De unde ieri îl vedeam în finală, acum nu-l mai văd nici pe podium. E clar că useristul nu ştie despre ce să vorbească. E anti-sistem, dar nu a definit corect sistemul. Nu are talentul de a atrage privirile, nici energia de a lovi cu sete în punctele vulnerabile ale statului, başca viziune. Iată că nu e suficient să fii doar înalt!  

USR se uzează în războaie fratricide. Cei 18.000 de "specialişti" ai partidului s-au făcut de râs odată cu alegerile interne, unde fie s-au insultat, fie au chiulit. O dovadă că statutul şi programul au fost lăsate în plan secund, deşi ele sunt indispensabile unei construcţii politice serioase. Dacă USR nu-i capabil(ă) să-şi ordoneze şi să-şi mobilizeze propriile trupe, cum le va insufla românilor încrederea că o guvernare anti-sistem va face România mai bună? 

Mircea Diaconu joacă în alt film. Coproducţie. Sper că, în campanie, nu ne va recita iar snoava cu gazonul ce are nevoie de 300 de ani pentru a căpăta nobleţe englezească. Cimiliturile sale ascund doar un scenariu de proastă calitate. Despre regie am altă părere.

Fanii lui Diaconu, Ponta şi Tăriceanu au cam luat-o peste bot de la PSD. Alianţa "Un Om" mai are puţin şi se va numi "Un cadavru". Marii trădători din ALDE i-au stricat socotelile micului Titulescu. Din această pricină, Pro România nu ştie exact dacă să anunţe că sprijină ori ba moţiunea de cenzură. Dacă nu iese calculul asumat public? Mai bine va pune o groază de condiţii, pentru a se putea eschiva indiferent de rezultat.

Cât îl priveşte pe Theodor Paleologu, urmaşul conului Alexandru, este mult peste partidul pe care-l reprezintă. Ce-o căuta un ins plin de vervă ca el printre panglicarii din PMP, ce votează doar funcţie de interesul personal, habar n-am!

Eu voi vota în funcţie de vremuri.

Comentarii