Boris Johnson, ca și plecat de la Guvern, consideră presa de la Londra. Care ar fi efectul asupra relației Marii Britanii cu Ucraina?

miercuri, 06 iulie 2022, 17:58
1 MIN
 Boris Johnson, ca și plecat de la Guvern, consideră presa de la Londra. Care ar fi efectul asupra relației Marii Britanii cu Ucraina?

„Prietenul Ucrainei”, Boris Johnson, fără scaun. Ziarele centrale din Regatul Unit prezintă miercuri o perspectivă sumbră pentru premierul Boris Johnson, confruntat cu cea mai mare criză de autoritate după demisiile a doi miniştri, transmite Reuters.

„Sfârşitul jocului”, scrie The Times pe prima pagină, în urma demisiei lui Rishi Sunak de la conducerea finanţelor şi a lui Sajid Javid de la ministerul sănătăţii. Cotidianul apreciază că este „o greşeală” din partea premierului să se agaţe de putere, deoarece „a pierdut încrederea partidului său şi a ţării”.

„Nu există nicio şansă imaginabilă ca Johnson, care nu a reuşit să îşi asigure sprijinul a 148 de parlamentari la un vot de încredere luna trecută, să îşi poată redobândi autoritatea de a asigura conducerea eficientă de care are nevoie ţara în vremuri de criză naţională acută”, adaugă publicaţia, care conchide: „Fiecare zi în care rămâne adânceşte sentimentul de haos. Pentru binele ţării, trebuie să plece”.

Se vehiculează nume de înlocuitori

În interiorul ziarului, editorialistul Iain Martin descrie haosul din interiorul guvernului şi opinează că speranţele legate de numirea noului ministru de finanţe Nadhim Zahawi sunt limitate.

Martin afirmă că s-au vehiculat numele fostului ministru al Sănătăţii Jeremy Hund şi al ministrului Apărării, Ben Wallace, ca posibili succesori ai lui Johnson.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii