Boschetarul ucis de copii: decizie de ultimă oră a judecătorilor

marți, 18 decembrie 2018, 14:11
1 MIN
 Boschetarul ucis de copii: decizie de ultimă oră a judecătorilor

Magistraţii din cadrul Tribunalul Iaşi au menţinut măsura arestului preventiv în cazul a doi minori care sunt judecaţi pentru omor. Irinel Ţibincu şi Petru Vascal, de 17, respectiv 15 ani, au comsi fapta alături de un puşti de 12 ani, care nu a putut fi pus însă sub acuzare din cauza vârstei.

Potrivit anchetatorilor, fapta celor trei minori a fost comisă în noaptea de 8 spre 9 iulie 2018, atunci când aceştia se aflau pe strada A. Şesan şi au observat un bărbat de 57 de ani care dormea pe nişte cartoane. Cei trei au trezit cerşetorul şi i-au cerut banii pe care credeau că îi are asupra sa, ştiind că acesta adună bani din mila trecătorilor. Victima a refuzat, fapt ce l-a determinat pe Vascal să îl lovească cu pumnul în zona feţei. Individul a luat din buzunarul cerşetorului suma de 14 lei. Ulterior, cei trei minori au lovit victima cu picioa­rele de mai multe ori, cerându-i bani. Agresiunile au continuat şi după ce un martor a intervenit pentru a proteja cerşetorul.

Din cauza loviturilor primite, acesta a murit. „Conform raportului medico-legal de necropsie întocmit de IML Iaşi, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unui politraumatism cu hematom subdural, hemoragie subarahnoidiană, dilacerare cerebrală, fracturi costale, ruptură pulmonară, hematom hepatic, ruptură renală, ruptură splenică, leziunile cauzate conducând la deces“, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Comentarii