Botoşani, tot în evul mediu: Părinţi, scandalizaţi că profesoarei i se văd sânii într-un film artistic

joi, 31 august 2023, 08:03
3 MIN
 Botoşani, tot în evul mediu: Părinţi, scandalizaţi că profesoarei i se văd sânii într-un film artistic

O profesoară de desen din judeţ a reuşit să scandalizeze o întreagă comunitate, iar părinţii cer măsuri dure, sub anonimat, după ce a ieşit la iveală o filmare în care aceasta apare fără sutien.

Clipul în care apare profesoara, recunoscută în domeniul artelor vizuale atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a fost filmat în 2011 şi a ajuns în finala Premiului Internaţional “Arte Laguna” din 2011 de la Veneţia.

În prezent artista predă la Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare şi Sfânt” din Vorona.

Unul dintre părinţi susţine că şi-a surprins fiul „în timp ce urmărea pe ascuns un filmuleţ pe internet în care profesoara sa de educaţie plastică apare complet dezbrăcată în nişte posturi indecente, nepotrivite unui cadru didactic”.

Ulterior, după ce s-au consultat între ei, un grup de părinţi a hotărât că se impun măsuri drastice în acest caz. Oamenii au sesizat conducerea liceului şi ameninţă că, dacă profesoara rămâne la catedră, își vor transfera copiii la alte unități de învățământ. „Noi suntem oameni simpli de la țară, trăim din munca câmpului și recunoaștem că nu ne pricepem la artă, dacă a-ți expune zonele intime în public înseamnă artă. Dar ne străduim

să ne creștem copiii în frica lui Dumnezeu, cu bun simț și rușine și încercăm să-i protejăm de tot ceea ce i-ar afecta la această vârstă. Credem că un cadru didactic trebuie să fie un model de comportament, de aceea ni se pare total nepotrivit ca această persoană să mai apară la catedră în fața copiilor noștri. Sperăm că se va ține cont de doleanțele noastre, în caz contrar vom face un efort de a ne transfera copiii la școlile din oraș”, susțin părinții revoltați.

Profesoara în cauză, M.A. este recunoscută în domeniul artelor vizuale de peste 15 ani și face parte din Uniunea Artiștilor Plastici din România din anul 2011. De-a lungul timpului, aceasta a participat la numeroase expoziții în țară și în străinătate, dar şi la diferite concursuri prezidate de experți în domeniu, de unde s-a întors și cu premii importante.

Profesoara explică faptul că imaginile la care părinții fac referire sunt o mostră de „performance body art” şi reprezintă o îmbinare între mișcare, culoare și scenografie.

„În calitate de profesor, activitatea mea la catedră este ireproșabilă și iubesc să lucrez cu copiii. Înțelegerea performance body art ca și modalitate de exprimare artistică necesită cunoștințe profunde în acest domeniu. Ca disciplină este inclusă în programe de master de specialitate și doctorate la diverse universități de prestigiu. Eu însămi voi lucra la o teză de

doctorat pe această temă în continuarea disertației de master, pe care am luat-o cu nota maximă. În ceea ce privește părinții, le înțeleg profund îngrijorarea și sper, cât mai curând posibil, să ajungem la un consens în ceea ce privește calitatea mea de profesor. Dar ceea ce primează este educația de calitate a copiilor”, a explicat cadrul didactic contestat.

Citeşte mai mult pe monitorulbt.ro.

 

Comentarii