Buletin românesc fals descoperit în portofelul unui basarabean ce mergea spre Germania. A dat 200 euro pe el

joi, 24 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Buletin românesc fals descoperit în portofelul unui basarabean ce mergea spre Germania. A dat 200 euro pe el

Un bărbat din Republica Moldova este cercetat penal după ce a încercat să treacă graniţa cu un act de identitate românesc fals. Moldoveanul în vârstă de 39 de ani ţinea actul de identitate în portofel, urmând să fie folosit în Germania. 

“În data de 23 iunie, în jurul orei 3.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru formalităţile de frontieră, ca pasager într-un microbuz, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele persoanei şi având aplicată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unei persoane, ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 200 de euro, cu intenţia de a se angaja pe teritoriul Germaniei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale”, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Iaşi. 

Comentarii