Bunica copilului care ar fi fost opărit intenţionat de părinţi, pusă sub control judiciar

vineri, 07 aprilie 2023, 17:42
2 MIN
 Bunica copilului care ar fi fost opărit intenţionat de părinţi, pusă sub control judiciar

Bunica copilului de aproape 3 ani din judeţul Prahova care ar fi fost opărit intenţionat de părinţi şi a murit a fost pusă sub control judiciar. Ea este acuzată de ”lăsare fără ajutor”, anchetatorii având stenograme cu discuţiile dintre ea şi părinţii copilului.

Avocatul Adrian Cuculis, care a anunţat că se ocupă de cazul copilului de aproape 3 ani care ar fi fost opărit intenţionat de către părinţi, a anunţat, vineri, o ”răsturnare de situatie”. ”Bunica, ce este parte civilă în dosarul de omor calificat a fost pusă sub control judiciar, după mai multe ore de audieri! De asemenea, au apărut şi datele INML, copilul a decedat la 3 ani de infarct miocardic din pricina durerii”, a transmis avocatul.

Potrivit acestuia, bunica este acuzată de lăsare fără ajutor. Procurorii care instrumentează dosarul au au stenograme cu discuţiile dintre bunica şi părinţii copilului.

Un bărbat şi o femeie care locuiesc într-un sat din judeţul Prahova au fost arestaţi preventiv, pentru omor, după ce, în 2021, şi-au opărit cu apă fierbinte copilul în vârstă de doi ani şi zece luni, după care l-au lăsat să agonizeze timp de şapte ore.

Proprietarul casei în care familia locuieşte a fost cel care a anunţat autorităţile despre starea copilului, însă acesta nu a putut fi salvat.

Cei doi mai au două fetiţe, care se află în grija autorităţilor. Bunica micuţelor a vrut să le preia, după ce părinţii au fost puşi sub acuzare, însă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi a decis ca fetiţele să fie date unui asistent maternal.

Comentarii