Burse de un an în Japonia pentru studenții de la Politehnica Iași. Condiții de înscriere

miercuri, 25 noiembrie 2020, 20:58
2 MIN
 Burse de un an în Japonia pentru studenții de la Politehnica Iași. Condiții de înscriere

Studenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) se pot înscrie la stagii de internship pe durata unui an de zile în cadrul unei companii de top din Japonia. Astfel, tinerii care vor fi acceptaţi în cadrul programului de burse „Vulcanus in Japan” vor avea ocazia să lucreze în companii japoneze care dezvoltă tehnologii avansate, dar şi să înveţe limba japoneză şi să se familiarizeze cu tradiţiile şi cultura japoneză, programul incluzând şi un curs intensiv de limbă cu durata de patru luni. Potrivit reprezentanţilor Universităţii Tehnice din Iaşi, proiectul este unul de tradiţie pentru tinerii politehnişti ieşeni.

„Suntem bucuroşi şi mândri că studenţii TUIASI au încă o dată ocazia de a se perfecţiona printr-o perioadă de practică în aceleaşi domenii inginereşti de interes cu cele alese la admitere, de această dată în companii japoneze cu renume internaţional. Trăim cu convingerea că această experienţă inginerească internaţională în anii 2021-2022 va fi participativă în acel viitor de la care aşteptăm să inducă schimbările calitativ necesare evoluţiei umane în termeni de siguranţă, stabilitate şi bunăstare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu relaţiile internaţionale la TUIASI.

 Prorectorul explică şi faptul că studenţii vor fi sprijiniţi în acest demers, iar universitatea va face toţi paşii necesari pentru a ajuta cât mai mulţi studenţi să se înscrie în programul „Vulcanus in Japan”.

Studenţii Politehnicii se vor putea înscrie la această bursă în perioada 10 ianuarie – 10 februarie 2021, iar internshipul se va desfăşura din septembrie 2021 până în august 2022. Studenţii care se înscriu trebuie să fie cel puţin în anul al IV-lea de licenţă, din anul I sau II de masterat sau de la studiile de doctorat. Valoarea grantului alocat fiecărui participant este de 1,9 milioane yen pentru cheltuieli de transport şi cele curente. Cazarea şi participarea la cursurile de limbă japoneză, dar şi internshipul propriu-zis sunt gratuite. Studenţii vor fi selectaţi pe baza rezultatelor academice, a unor scrisori de recomandare din partea tutorilor pe care îi au în universitate, a cunoştinţelor de limba engleză, dar şi a abilităţilor de a se adapta la o altă cultură. 

Comentarii