Camelia Gavrilă, dezvăluiri din culisele PSD: La locale se pregătea un blat

vineri, 06 noiembrie 2020, 03:01
3 MIN
 Camelia Gavrilă, dezvăluiri din culisele PSD: La locale se pregătea un blat

Fostul candidat la Primărie spune că, înainte de alegeri, se pregătea un non-combat din partea unui un amplu grup în partid. Deputatul a vorbit de liderul PSD pe municipiu, alături de candidatul la Primărie desemnat atunci, Tudor Ciuhodaru, şi de un grup de parlamentari. Potrivit declaraţiei ei, acestea au fost condiţiile în care a acceptat să intre în această competiţie fără să-şi fi dorit acest lucru

După o prezentare a celor patru ani de activitate parlamentară, fosta candidată a PSD la Primăria Iaşi a prezentat o analiză a ultimelor alegeri – aşa cum, spune ea, ar trebui să-şi facă şi să prezinte fiecare partid. Camelia Gavrilă a „ridicat nişte văluri”, după cum a descris intervenţia ei de ieri.

„Non-combat şi în judeţ, şi în municipiu”

„La începutul lunii iulie, preşedintele Maricel Popa a considerat că există o problemă a organizaţiei, şi la nivel de municipiu, şi la nivel judeţean, că se conturează nişte relaţii transpartinice între preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD, Marius Ostaficiuc, între candidatul nominalizat la acel moment şi alt grup de parlamentari care ar vicia rezultatul, s-ar merge doar pe nucleul fidel de alegători, cu un non-combat şi în judeţ, şi în municipiu”, a menţionat ea condiţiile în care a acceptat să intre în această competiţie fără să-şi fi dorit acest lucru. Fără să omită decontarea imaginii deteriorate a partidului din cauza măsurilor controversate din 2017-2018, ignorarea rezultatelor modeste de la europarlamentare de către şefii de la Municipiu şi de la Judeţ, Gavrilă a subliniat că a avut „un start pierdut”, fără echipă de campanie, fără buget, dar cu conflicte şi tensiuni multiple în partid.

Non-implicarea echipei de la municipiu a făcut „să fim o echipă solitară”. Candidata PSD a subliniat că, la doi ani după schimbarea conducerii Organizaţiei Municipale, baza de date reală cu membrii şi susţinătorii partidului abia număra 600 de nume. În ciuda acestor lipsuri, Camelia Gavrilă a evidenţiat că a obţinut un număr apropiat de voturi de cel al candidatului la preşedinţia CJ, deşi a recunoscut că ambele rezultate sunt dezamăgitoare. Ea a mers mai departe cu analiza, arătând că PSD s-a distanţat şi mai mult de alegătorii mai tineri. Camelia Gavrilă a mai spus că are toată încrederea în echipa de consilieri locali a partidului, că nu va mai face acelaşi joc dublu ca în mandatul trecut. În schimb, echipa de candidaţi la Parlament ar trebui să îndeplinească un set de criterii impuse de la vârful partidului – aptitudini intelectuale, capacitate de relaţionare, integritate morală, convingere politică, studii şi educaţie, afiliere instituţională, experienţă profesională etc., a adăugat ea cu subînţeles.

„Mă întreb de ce Cristian Stanciu tace”

„Mă întreb de ce Cristian Stanciu tace”, a continuat deputatul, referindu-se la schimbarea la Bucureşti a listei aprobate la Iaşi, cu o singură excepţie: numele lui Maricel Popa. Cristian Stanciu a anunţat că va „continua activitatea, cu aceeaşi determinare, în calitatea de consilier judeţean PSD”, după invalidarea candidaturii sale la Bucureşti. La rândul lui, Marius Ostaficiuc le-a cerut membrilor PSD „să aibă încredere şi să înţeleagă că cea mai mare greşeală este non-combatul! A nu te manifesta electoral înseamnă a permite naşterea şi proliferarea unui mutant, un partid-stat ce va deschide calea celor mai mari abuzuri”, afirma el deunăzi, în contradicţie cu acuzaţia de non-implicare despre care a vorbit ieri Camelia Gavrilă.

În ceea ce-l priveşte pe Maricel Popa, deşi a admis că merită poziţia 1 pe lista de la Senat, Camelia Gavrilă a spus că nu a sprijinit-o în niciun fel, nici în Parlament, nici la Iaşi. Cu toate acestea, ea nu va părăsi partidul: „pot să fiu un simplu membru de partid, dar voi fi un foarte atent observator şi voi monitoriza tot ce se întâmplă şi tot ce fac ceilalţi – pentru că, din momentul în care au existat alte preferinţe şi s-au pus alte persoane la nivel de vârf, de reprezentare a filialei Iaşi, atunci aceste persoane trebuie să performeze”. 

Comentarii