Camion cu lemn fără acte, depistat de activiştii de mediu în curtea unui post de poliţie

joi, 20 octombrie 2022, 13:15
2 MIN
 Camion cu lemn fără acte, depistat de activiştii de mediu în curtea unui post de poliţie

Activiştii de mediu Daniel Bodnar şi Mihai Prutean au depistat, miercuri, un camion care transporta lemne fără a figura ca transport de provenienţă legală, acesta intrând chiar în curtea Postului de Poliţie Arbore, relatează Monitorul de Suceava. Mai mult, lemnul a fost descărcat, iar un bărbat a început să taie lemnul de fag pentru foc în curtea poliţiei. La postul de poliţie nu era nici un poliţist, astfel că activiştii de mediu au sunat la 112.

Un echipaj al Poliţiei Solca a venit la faţa locului şi a început să facă verificări. Într-adevăr, lemnul nu figura ca fiind de provenienţă legală. Şeful de post de la Arbore are locuinţa de serviciu în aceeaşi clădire cu postul de poliţie.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a transmis un punct de vedere în care nu neagă sesizarea activiştilor. Se precizează că au fost alocate toate cantităţile de material lemnos necesare încălzirii sediilor care utilizează lemnul pentru încălzirea cu sobe, fără a fi înregistrate probleme sau lipsuri în acest sens.

Mihai Prutean, cel care a sesizat transportul în neregulă se declară dezamăgit de atitudinea poliţiştilor. “Eram pe drumul principal, spre Iaslovăţ, şi am văzut acel camion ieşind de pe un drum secundar. Am mers în spatele lui, am făcut verificări şi văzut că nu deţine aviz. Apoi, ce să văd, porţile erau deschise la Poliţia Arbore pentru acel camion, care, după cum se vede, a intrat în curtea poliţiei. Lemnul a fost descărcat foarte repede şi tot repede lemnul a fost tăiat. E lemn fără aviz, e josnic ce se întâmplă, noi cerem sprijinul autorităţilor când semnalăm un transport ilegal şi chiar ei, poliţiştii, să primească lemnul ilegal în curtea instituţiei?”, a povestit activistul.

 

 

Comentarii