Cancelarul Olaf Scholz a explicat de ce continuă să vorbească la telefon cu Putin

marți, 07 iunie 2022, 22:22
1 MIN
 Cancelarul Olaf Scholz a explicat de ce continuă să vorbească la telefon cu Putin

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că discuţiile sale telefonice cu Vladimir Putin au un singur scop – să-i reamintească preşedintelui rus că războiul pe care l-a declanşat nu va reuşi, relatează Die Zeit. 

Scholz a declarat acest lucru marţi în timpul unei vizite în Lituania, acesta susţinând că discuţiile sale cu Putin sunt importante pentru a se asigura că liderul de la Kremlin înţelege din nou şi din nou că strategia sa de a ataca Ucraina, în special, anexarea teritoriului ucrainean, nu va funcţiona. În plus, Scholz a subliniat încă o dată că Rusia nu ar trebui să câştige războiul cu Ucraina, aşa că este important ca Putin să înţeleagă că nici Ucraina şi nici aliaţii ei nu vor accepta o „pace forţată”.

În ultimele săptămâni cancelarul german a fost criticat pentru că a continuat să comunice cu preşedintele rus, în ciuda numeroaselor crime de război comise de forţele armate ale Moscovei în Ucraina.

Unii, precum prim-ministrul estonian Kaya Kallas, cu care Scholz a discutat marţi, au spus direct că aceste convorbiri cu Putin nu au vreun rost. Şi fostul preşedinte lituanian Dalia Grybauskaite a evaluat dur apelurile unor lideri occidentali către preşedintele rus, catalogându-le drept „apeluri către un terorist”.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

 

 

Comentarii