Când a văzut Poliția, a sărit pe bancheta din spate. Doi ani de închisoare

joi, 08 iulie 2021, 02:01
2 MIN
 Când a văzut Poliția, a sărit pe bancheta din spate. Doi ani de închisoare

Și soţia lui a fost condamnată pentru că i-a dat maşina

Doi soţi au fost condamnaţi împreună pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. În fapt, doar bărbatul nu avea permis, dar soţia l-a lăsat la volan, intrând astfel sub incidenţa aceluiaşi articol din Codul Penal. Femeia a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. Bărbatul a fost însă condamnat cu executare, nefiind la prima abatere.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătorie, Gheorghe şi Gabriela Prisăcaru s-au deplasat în seara zilei de 21 noiembrie 2015 în Mogoşeşti. Au făcut câteva cumpărături la un magazin sătesc, timp în care bărbatul a băut şi o bere. La plecare, deşi nu avea permis, soţul i-a cerut femeii să-l lase la volanul Volkswagen-ului. Ghinionul lor a fost că după puţin timp, un poliţist le-a făcut semn să oprească. Maşina a depăşit autospeciala poliţiei, oprind la aproximativ 10 metri de aceasta. Poliţistul a fugit după Volkswagen şi a apucat să vadă cum bărbatul trece de pe locul şoferului pe bancheta din spate, iar femeia, de pe locul din dreapta-faţă, trece la volan.

În faţa anchetatorilor, cei doi soţi au prezentat un adevărat scenariu de film de acţiune. Ei au spus că bărbatul se afla pe bancheta din spate, femeia fiind la volan. Au fost opriţi de poliţie, iar doi mascaţi l-au smuls pe bărbat din maşină, spunând că îl urmăresc demult. Apoi ar fi fost dus la postul de poliţie Grajduri, în timp ce alţi doi poliţişti au rămas cu soţia lui. În faţa judecătorilor, cei doi nu au adăugat nimic, menţinându-şi declaraţiile iniţiale. Acestea au fost respinse însă de magistraţi, care le-au apreciat ca nesincere, mai ales că spusele poliţistului au fost confirmate şi de un martor.

Femeia a fost condamnată la 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Pentru Georghe Prisăcaru însă, sentinţa a fost mai aspră. El a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare. Bărbatul mai avea însă la activ o condamnare, la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru că, aflat la volan tot fără permis, acroşase un pieton care traversa neregulamentar. Ca urmare, suspendarea primei pedepse a fost revocată, iar cele două condamnări au fost comasate, rezultând o pedeapsă finală de 2 ani şi 2 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Contestaţia depusă de cei doi va fi judecată de Curtea de Apel în octombrie. 

Comentarii