Când pot șoferii care au făcut un accident cu victime să-i tragă la răspundere pe drumari?

vineri, 23 februarie 2024, 15:40
1 MIN
 Când pot șoferii care au făcut un accident cu victime să-i tragă la răspundere pe drumari?

Mii de accidente grave se produc pe drumurile din România, în fiecare an. În urma acestora mor mulți români sau ajung la spital, unii mutilați pe viață. În foarte multe cazuri șoferii sunt vinovați însă sunt situații în care este tras la răspundere și administratorul drumului.

Sunt cazuri de accidente pe care cei care le produc le pun pe seama semnalizării necorespunzătoare a drumului, a lipsei marcajelor sau a altor probleme ce țin de partea carosabilă. 

Administratorul drumului public raspunde de producerea unui eveniment rutier, ca urmare a stării tehnice a drumului, iar antreprenorul ori executantul lucrărilor, în cazul nesemnalizării acestora ori a oricăror obstacole.

Când pot șoferii care au făcut un accident cu victime să-i tragă la răspundere pe drumari

Un caz cunoscut este cel în care CNAIR a plătit, în iunie 2014, despăgubiri de 1 milion de euro pentru o tânără care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier din anul 2006.

În decembrie 2006, Elena Ghegeliu, o studentă la Drept din Constanţa, se deplasa cu autoturismul, împreună cu prietenul ei, pe drumul naţional către Braşov.

Prietenul ei a încercat, la un moment dat, să evite o coliziune cu un BMW, dar a scăpat autovehicul de sub control, iar un parapet metalic deteriorat de pe marginea drumului a străpuns portiera şi i-a intrat fetei în mână. Doctorii au fost nevoiţi să-i amputeze mâna.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii