Candidatul şi locul. Ultima zi de înscrieri la Universitatea Tehnică

vineri, 27 iulie 2018, 01:59
2 MIN
 Candidatul şi locul. Ultima zi de înscrieri la Universitatea Tehnică

La cele 11 facultăţi erau depuse până aseară 2.511 dosare, fiind disponibile 2.576 de locuri la buget. După ziua de azi, concurenţa se preconizează totuşi a fi mai slabă ca anul trecut.

Admiterea de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ se va încheia la finalul zilei de astăzi, până la finalul zilei de ieri Politehnica ieşeană acoperindu-şi aproape în totalitate numărul de locuri la buget. Astfel, la cele 11 facultăţi au fost depuse 2.511 dosare, fiind disponibile 2.576 de locuri la buget pentru candidaţii români. De asemenea, în prima sesiune de admitere au fost depuse, până la finalul zilei de ieri, 104 dosare pentru locurile la taxă, fiind disponibile 528 locuri la cele 11 facultăţi. De menţionat este însă faptul că este posibil ca unii dintre candidaţii care figurează cu dosare pentru locurile la buget să opteze pentru cele la taxă la facultatea dorită atunci când vor semna contractele de admitere, chiar dacă ar putea să obţină un loc la buget la o altă facultate de la TUIASI.

Rezultatele de la admiterea de anul acesta se preconizează a fi un pic mai slabe decât anul trecut, când, la finalul perioadei de admitere, au fost înregistrate 2.786 de dosare pentru locurile la buget şi 124 pentru cele la taxă, cu un număr total de 2.910 dosare depuse. Luând în considerare faptul că în ultimele zile de admitere nu au fost depuse mai mult de 120 de dosare pe zi, numărul total al candidaţilor pentru locurile la buget nu ar trebui să depăşească anul acesta 2.650.

De menţionat este faptul că Politehnica ieşeană are 3.200 de locuri la buget, peste 600 de locuri la buget fiind destinate candidaţilor din Republica Moldova, elevilor din mediul rural, românilor de pretutindeni sau candidaţilor de altă etnie.

Printre cele mai vânate facultăţi de la Politehnica ieşeană la care nu se susţine examen de admitere este Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţie, care are până în acest moment 456 de candidaţi pentru locurile la buget, fiind disponibile doar 294 de locuri. De asemenea, un interes crescut s-a înregistrat la Facultatea de Mecanică, unde au fost depuse 293 de dosare, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, cu 219 dosare depuse şi Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, unde au fost depuse 193 de dosare.

Cele mai puţine dosare au fost depuse la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu“, 70 de dosare pentru locurile bugetate, urmată de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, cu 75 de dosare pentru locurile la buget, şi Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, cu 79 de dosare.

Comentarii