De Business

Punem punctul pe știi

Carburanții s-au scumpit. Cât costă să încarci o mașină electrică în 2022?

marți, 22 februarie 2022, 10:38
2 MIN
 Carburanții s-au scumpit. Cât costă să încarci o mașină electrică în 2022?

Mașinile electrice câștigă tot mai mult teren în fața celor convenționale cu motoarele cu ardere internă pe benzină sau diesel. În mod firesc, și clienții din țara noastră se aliniază acestui trend global, tot mai mulți români făcând pasul către electromobilitate. Ce rețele de încărcare pentru mașinile electrice există în România?

Unul dintre cele mai avantajoase tarife le găsești în reţeaua EV Connect. Tariful este unic, de 1,39 lei/kWh, atât pentru încărcarea la curent alternativ (AC), cât și pentru încărcarea la curent continuu (DC).

La rândul său, rețeaua E.ON Drive aplică tarife de 1,67 lei/kWh pentru „alimentarea” la o stație de încărcare de curent alternativ. La curent continuu, tariful este de 2,22 lei/kWh. Ai posibilitatea să-ți faci un abonament lunar „pre-paid” în valoare de 150 de lei pentru a obţine tarife mai avantajoase: 1,49, respectiv, 1,99 lei/kWh.

O altă rețea de încărcare importantă din România este Renovatio. O încărcare la un punct de curent alternativ cu până la 22 kW vei plăti în jur de 1,45 lei/kWh. În schimb, vei plăti mai mult cu 0,50 lei/kWh dacă vei încărca la curent continuu cu peste 22 kW.

La rândul său, MOL Plugee oferă un tarif fix de încărcare indiferent de cantitatea de energie. Acesta este de 29 de lei pentru o încărcare la curent alternativ și de 44 de lei pentru o încărcare rapidă.

Și rețeaua Enel X tarifează încărcarea în funcție de cantitate. Compania percepe un tarif de 1,29 lei/kWh pentru încărcarea la curent alternativ. Totodată, 1 kWh pentru încărcarea la curent continuu costă 1,79 lei. Și în acest caz îți poți face abonament lunar. Acesta include 60 kWh, iar tariful pentru 1 kWh este de 1,16 lei.

Aflați amănunte de pe promotor.ro.

Comentarii