Care este Planul B al Kremlinului pentru Ucraina. A lucrat la el finul lui Putin

vineri, 17 februarie 2023, 12:09
1 MIN
 Care este Planul B al Kremlinului pentru Ucraina. A lucrat la el finul lui Putin

Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei, a declarat că Kremlinul pune la cale un Plan B după eșecul de a cuceri întreaga Ucraină.

Propunerile vor fi pregătite de Viktor Medvedciuk, un politician ucrainean prorus căruia Vladimir Putin i-a botezat fiica, acuzat de trădare în Ucraina. 

„Rusia se confruntă acum cu sarcina de a crea așa-numita Opțiune Coreeană. Kremlinul și-a dat seama că nu poate pune stăpânire totală pe țara noastră, iar acum va face un Plan B, referitor la "a doua Ucraină", a declarat Danilov, potrivit pravda.com.ua.

Secretarul Consiliului Național de Securitate a declarat că planul a fost propus chiar de Medvedciuk, care, împreună cu "experți" pro-ruși din partidul politic interzis Platforma de Opoziție pro-rusă – Pentru Viață, lucrează la o soluție de tipul „Ucraina – două țări", precum Coreea.

Rusia se străduiește să ocupe complet regiunile Donețk și Lugansk, împreună cu coridorul terestru spre Crimeea, și apoi să pună în aplicare această idee de divizare a Ucrainei. 

El a adăugat că de ideea „două țări" se ocupă și cei care au pregătit Memorandumul de la Budapesta din 1994. 

Potrivit BBC, multă vreme nu s-a știut nimic despre soarta lui Medvedciuk în Rusia, dar în ianuarie a acestui an a publicat un articol politic în ziarul rusesc „Izvestia”, în care acuza Occidentul și autoritățile ucrainene că au început un război cu Rusia. 

Mai mult, pe newsweek

Comentarii