Câștigătoarea Concursului de Debut al Editurii Polirom este din Iași: Irina Anghel

miercuri, 11 mai 2022, 19:12
2 MIN

Polirom anunță câștigătoarea Concursului de Debut al editurii, la secțiunea Proză, ediția 2022: Irina Anghel, Banchetul cerșetorilor.

Irina Anghel: „Îmi plac povestirile polițiste, iubirile neterminate în ficțiune, prieteniile de tip societate secretă, jocurile de cuvinte, Rolling Stones și naratorii care se bagă neinvitați în poveste. Am ajuns să le combin pe toate și a ieșit, zic eu, o carte despre cum locurile și oamenii pe care-i pierdem se încăpățânează să rămână cu noi. Banchetul cerșetorilor a pornit de la un schimb de replici peste care am dat trăgând cu urechea într-o librărie în liceu și pe care l-am transformat atunci într-o povestire scurtă în care apar doar trei dintre personajele din carte (bineînțeles, unul nu apare, ci dispare). Mi-a rămas însă pe creier ideea că n-am ghicit nici jumătate din ce s-a întâmplat, de fapt. Așa că am petrecut următorii ani – și mai ales ultimele luni – scriind și rezolvând problema”.

Irina Anghel s-a născut la Iași. Este jurnalist la Bloomberg în Londra. Înainte de a se alătura redacției Bloomberg, a scris, printre altele, pentru Buletin de BucureștiEconomedia și Școala9. Are un masterat în jurnalism și politici economice de la Sciences Po Paris și este licențiată în economie politică la King’s College London.

Aflați amănunte de pe polirom.ro.

Comentarii