Cătălin Tolontan susţine că acţionarii GSP au cerut ziariştilor să fondeze o asociaţie de lobby pentru jocurile de noroc

luni, 27 noiembrie 2023, 16:30
2 MIN
 Cătălin Tolontan susţine că acţionarii GSP au cerut ziariştilor să fondeze o asociaţie de lobby pentru jocurile de noroc

Cătălin Tolontan, fostul coordonator editorial al Gazetei Sporturilor concediat de acţionari, a scris luni în ultimul său editorial de pe site-ul de sport că acţionarii GSP le-au cerut ziariştilor în 17 ianuarie 2023 să fondeze, alături de reprezentanţii industriei de pariuri, o asociaţie care să facă lobby în favoarea acestei industrii.

Sectorul pariurilor şi al jocurilor de noroc are o creştere rapidă în România, iar zeci de parlamentari au încercat să promoveze proiecte de legi care să le oprească expansiunea. Coaliţia PSD-PNL a oprit însă toate proiectele. ”Ni s-a spus, şi nouă, să fondăm o organizaţie de lobby pentru industria de pariuri. Pe 17 ianuarie 2023, în sala de la ultimul etaj al Muzeului Fotbalului erau, în acel moment, 10 angajaţi ai GSP. Jumătate ziarişti, jumătate oameni din alte departamente (…) Acea zi de marţi, din Bucureştiul vechi, a fost momentul când redacţia GSP a aflat. Cerinţa explicită de a fonda o organizaţie împreună şi în favoarea industriei de jocuri i-a şocat pe unii dintre colegi. Pe ecran ni s-a proiectat un slide. Uluiţi în faţa îndemnului de a face lobby, ziariştii au documentat momentul de pe scenă. Simultan, continua live prezentarea şefilor bulgari, cu indicaţia asociaţiei de lobby rostită tare, fără nicio reţinere”, a scris Tolontan în articol.

Cititi si: S-a închis ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor. Tolontan rămâne la Libertatea

El a spus că, în ciuda refuzului ziariştilor de a fonda o astfel de asociaţie, conducerea companiei Ringier Sports – acţionarul GSP, a revenit cu cererea printr-un email. ”După prezentarea de la Muzeul Fotbalului, conducerea Ringier Sports a transmis un email. În mesaj, ni s-a transmis ca indicaţiile din prezentare să fie implementate. Inclusiv ideea legată de asociaţia de lobby”, a scris Tolontan.

El arată că ideea acestei asociaţii, care i-ar fi transformat pe ziarişti în lobbyşti pentru firmele de pariuri, a venit de la Stilian Shishkov, acţionar cu 49% în compania Ringier Sports.

Vezi mai multe detalii pe G4MEDIA

 

 

Comentarii