Câte carduri de energie s-au împărţit în Iaşi şI cum au fost folosite până acum

miercuri, 29 martie 2023, 01:50
2 MIN
 Câte carduri de energie s-au împărţit în Iaşi şI cum au fost folosite până acum

La nivelul Iaşului s-au efectuat cu cardul de energie 35.102 de tranzacţii prin mandat poştal de pe data de 20 februarie şi până în prezent, valoarea plăţilor făcute de ieşeni fiind de 7,38 milioane de lei. Mare parte a beneficiarilor ajutorului de la stat de 1.400 de lei au preferat să se ducă tot la ghişeu să plătească facturile, în condiţiile în care se pot face plăţi şi online.

 Cu cardul de energie se pot achita, integral sau parţial, facturi de energie, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, dar şi lemne de foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire. Au fost distribuite în judeţul Iaşi 65.727 de carduri de energie, ne-a precizat Radu Ursanu, directorul Regionalei de Poştă Iaşi. „Aglomeraţie este de obicei la Oficiul Poştal nr. 11 din Alexandru cel Bun, însă facem toate eforturile ca să deschidem un ghişeu şi în cartierul Dacia în perioada următoare, ca să mai degrevăm situaţia de la Oficiul 11. Când vedem că se aglomerează, trimitem inspectori ca să verifice documentele beneficiarilor, să fie complete, pentru a nu sta inutil la rând. Este posibil ca în perioada următoare să se distribuie şi alte carduri de energie, persoane care devin între timp eligibile după anchetele efectuate”, ne-a declarat Radu Ursanu.

 

Banii sunt acordaţi în două tranşe egale, de câte 700 de lei, prima tranşă a fost virată în februarie, iar cea de-a doua va intra în luna septembrie 2023. În cazul lemnelor de foc, sumele se pot încasa de la oficiile poştale. La nivelul Regionalei de Poştă Iaşi, care are în subordine Oficiile Judeţene de Poştă din Iaşi, Bacău, Botoşani, Suceava, Neamţ şi Vaslui, s-au înregistrat 190.158 de mandate poştale, valoarea plăţilor cu ajutorul cardurilor de energie ridicându-se la 38,5 milioane de lei.

 

Pentru a plăti online, Poşta Română a pus la dispoziţia beneficiarilor o aplicaţie informatică care poate fi accesată pe site-ul www.posta-romana.ro, secţiunea “Compensare energie”. Beneficiarul trebuie să înregistreze cererea, fiind îndrumat pas cu pas pentru încărcarea documentelor. La final va primi pe e-mail o confirmare că solicitarea de plată a fost înregistrată. În cel mult 5 zile mai primeşte, tot pe e-mail, o altă confirmare că cererea sa a fost soluţionată.

 

Poşta Română a început distribuirea cardurilor de energie la 1 februarie 2023, iar de pe data de 20 februarie s-au putut face primele plăţi cu cardul de energie. Prima tranşă de bani se poate utiliza până la sfârşitul lunii iunie 2023. 

Comentarii