Câte şcoli ieşene mai sunt în scenariul roşu. Peste 250, în scenariu galben

luni, 15 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Câte şcoli ieşene mai sunt în scenariul roşu. Peste 250, în scenariu galben

Mai bine de jumătate dintre şcoli sunt în scenariul verde: toată lumea la cursuri în clase.

16 unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi au început săptămâna în scenariul roşu, iar 255 de şcoli şi licee din judeţ în scenariul galben. Mai bine de jumătate dintre şcolile din judeţ se află însă în scenariul verde, în 378 de unităţi de învăţământ din judeţ participând la orele „faţă în faţă” toţi elevii, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Cele 16 unităţi de învăţământ aflate în scenariul roşu provind din trei localităţi în cadrul cărora s-a depăşit incidenţa de trei îmbolnăviri la mia de locuitori.

Este vorba de Miroslava, Roşcani şi Valea Lupului. În ceea ce priveşte localităţile în scenariul galben, acestea sunt: municipiul Iaşi, Bălţaţi, Bârnova, Ciurea, Costeşti, Dumeşti, Gorban, Holboca, Horleşti, Ion Neculce, Ipatele, Leţcani, Mirceşti, Mogoşeşti Siret, Movileni, Popricani, Româneşti, Ruginoasa, Schitu Duca,Tomeşti şi Ţibana.

Comparativ cu săptămâna trecută, incidenţa epidemiologică s-a modificat în 19 unităţi teritorial administrative.

În 6 unităţi aceasta a coborât sub 1/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în 10 unităţi incidenţa a depăşit 1/1.000 de locuitori şi s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, iar în 3 unităţi. incidenţa a scăzut sub 3/1.000 locuitori şi s-a trecut de la scenariul roşu la cel galben.

Comentarii