Câte zile libere de la stat vor avea românii în 2024. Șapte dintre acestea pică în weekend

vineri, 18 august 2023, 12:25
1 MIN
 Câte zile libere de la stat vor avea românii în 2024. Șapte dintre acestea pică în weekend

Românii se vor bucura de mai multe zile libere de la stat în anul 2024, după ce în anul 2023 aceștia au beneficiat de 15 zile libere legale.

Românii vor avea parte de 17 zile libere de la stat în anul 2024, cu două mai multe decât anul acesta, însă dintre cele 17 zile libere legale, șapte vor pica în weekend.

Deoarece șapte zile libere de la stat din anul 2024 vor pica în weekend, românii vor avea parte de mai puține minivacanțe, comparativ cu anul 2023.
În anul 2024 se vor adăuga două zile libere de la stat, față de anii precedenți, mai exact 6 ianuarie, atunci când se celebrează Sărbătoarea Botezului Domnului și 7 ianuarie, când este Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, însă și aceste sărbători importante vor pica în anul 2024 tot în weekend. 

Există un proiect de lege prin care zilele libere legale care pică în weekend să fie acordate după finalul săptămânii, însă nu s-a luat o decizie cu privire la această nouă implementare. În zilele libere de la stat 2024 nu se lucrează, însă există câteva categorii de angajați ce sunt nevoiți să muncească în aceste zile, urmând să primească fie o compensație financiară, fie o zi liberă, acestea fiind unitățile sanitare, administrațiile publice, dar și unitățile în care munca nu poate fi întreruptă, relatează b1tv.ro . 

Comentarii