Ce a spus Iohannis când a fost întrebat dacă îl va numi tot pe Cîțu premier

joi, 07 octombrie 2021, 14:55
1 MIN
 Ce a spus Iohannis când a fost întrebat dacă îl va numi tot pe Cîțu premier

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă intenționează să îl numească tot pe Florin Cîțu premier, după ce Guvernul a picat prin moțiune de cenzură.

În acest context, șeful statului a precizat că pentru moment urmează consultările, iar după consultări va lua și o decizie pe care o va face publică, fără să ofere mai multe detalii la acest moment.

Deocamdată facem consultări cu partidele politice, după care voi face analiză și voi anunța public pe cine voi desemna pentru formarea unui guvern”, a precizat Klaus Iohannis.

În același context, șeful statului a fost întrebat și dacă ia în calcul declanșarea alegerilor anticipate. Klaus Iohannis a explicat faptul că actuala Constituție este construită pentru a susține un Parlament stabil, iar astfel, organizarea alegerilor anticipate este aproape imposibilă.

Declanșarea anticipatelor este se discută teoretic demult în România însă Constituția e construită pentru a garanta stabilitatea. E aproape imposibil de declanșat anticipate, nemaivorbind că nici nu e de dorit. Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, probabil puțin puțin modificate, adică în situația de acum. Ele constituțional nu sunt bine definite și nu au avut loc niciodată”, a afirmat Klaus Iohannis.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii