Ce categorii de pensionari vor avea mai puțini bani la pensie la recalculare? Unde au muncit?

sâmbătă, 16 martie 2024, 13:49
2 MIN
 Ce categorii de pensionari vor avea mai puțini bani la pensie la recalculare? Unde au muncit?

Există mai multe categorii de pensionari care vor avea pensia înjumătățită după noua lege a pensiilor. Legea nu ține cont de sporuri, ci de numărul de ani munciți.

Recalcularea pensiilor vine cu pensii mai mici pentru 2.000.000 de pensionari. Calculele, după noua lege a pensiilor, le oferă acestora, o pensie mai mică. Legea spune, însă, că pensionarii care ar trebuie să primească pensii mai mici la recalculare rămân cu cele de azi

Există categorii de pensionari care vor avea pensia mai mică 

Newsweek a scris că pensionarii care au muncit în condiții grele de muncă, care au avut grupe de muncă, dar nu au mulți ani munciți, nu vor avea pensii mărite.

Motivul: Respectivii pensionari nu vor avea puncte de stabilitate / bonus care se dau doar după 25 de ani de muncă. Mai jos este mărturia unui pensionar care nu va primi o creștere de pensie la reclaculare:

„Pensionarii din minerit (care au muncit ani mai puțini, dar în condiții grele nred.) sunt cei mai afectați negativ de influența valorii punctului de referință (VPR) din formula de calcul prevăzută în Legea nr. 360/2023. Dar sigur, nu este o noutate.

Aspectul influenței negative a VPR asupra celor cu stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani e certitudine.

Un miner cu activitate de aproape 22 de ani în minerit va avea pensia înghețată mulți ani de acum înainte… Dacă mai sunt pensionari din minerit care au stagiul complet de cotizare de 20 de ani (sau 15 și 17 pentru zonele I și II de expunere la radiații) care nu cred că pensiile lor vor sta pe loc, îi rog să-și facă un mic calcul.

Mai mult, pe newswwek

Comentarii