Ce e cu domnişoara prifect trimisă de la Iaşi? Iaca un şpil fierbinte!

miercuri, 16 februarie 2022, 02:50
3 MIN
 Ce e cu domnişoara prifect trimisă de la Iaşi? Iaca un şpil fierbinte!

Eheheei, voi ştiaţi, dragilor, de-un par egzamplu, că în rândurile liberale de la Iaşi ar mai exista un pol de putere, în afară de cele două arhicunoscute: cel din jurul şefului oficial Alex Muraru pe filieră Iohannistă, şi cel din jurul lui Paralexe de la Cejău, pol cu un picior deja în afara partidului dar cu mai mulţi premari aliniaţi în spate? 

Da, aşa este, este vorba de un pol mai greu vizibil de aici din târg, pentru că stă pitit bine prin cotloanele puterii de la Bucureşti. Dar asta nu înseamnă că nu e şi destul de influent, mai ales când vine vorba la făcut lobby în capitală pentru un interes sau altul.

Este vorba despre un grupul strâns în jurul deputatului advocat Cristian Băcanu, ieşean get-beget absolvent de liceu în Copou dar stabilit după facultatea de la Iaşi în Bucureşti, om specializat în litigii de zeci şi sute de milioane de euro, care printre altele este şi un apropiatal madamei senator de Iaşi Scântei, tot o ieşeancă stabilită la Bucureşti, unde e notar de top. Asta, aşa, ca să nu se mai mire unii cum se face şi cine o fi tras sforile aşa încât o tânără absolventă de drept din Iaşi a ajuns ditamai prifectul liberal al Bucureştiului.

Când or să tragă oamenii ăştia sforile şi pentru Iaşi? Apăi, asta s-o întrebăm pe madamă în campania viitoare. Când mai mult ca sigur cică o să ceară iar votul ieşenilor…

Unde mai caută adăpost parlamentarii ieşeni, când vine ploaia cu gheaţă?

Şi dacă tot vorbim de protecţia unor politicieni ieşeni printre parlamentari din Bucureşti cu mai multă influenţă în partid, n-ar strica să spunem două vorbe, în context, şi despre o postare recentă a unui mare sforar din PSD, unde omul s-a tăguit pe Facebook, tam-nisam şi fără preambul ca să ne prindem şi noi de unde şi până unde, cu dipotatul ieşean Marius Ostaficiuc.

Bănuim că are legătură cu proaspăta pensionare forţată din funcţia de şef de filială de la Iaşi a dipotatului nostru, iar tăguirea cu pricina vine să arate că, iată, luaţi distanţă băbăeţ, că omul nu e chiar singur în partid! Ceea ce nici nu credeam, sinceri să fim. Sforarul cu pricina pare uns cu toate alifiile biznisăreşti din gaşca Lenuţei Udrea, plecat apoi în decor, iar la ultimele alegeri lipit zice-se contra-cost de o listă de partid a PSD, ajungând astfel în parlament după un scurt popas în ministerul energiei, în beroul ăla unde se semnează cele mai grele contracte. Acestea fiind spune, ziceţi-i şi voi lui Măriusică, poate ştiţi: ţine au ba umbrela asta de ploaie cu gheaţă?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii