Ce e Signal și cu ce e diferit de WhatsApp. „Standardul de aur al vieții private”

vineri, 15 ianuarie 2021, 11:09
2 MIN
 Ce e Signal și cu ce e diferit de WhatsApp. „Standardul de aur al vieții private”

Cunoscută pentru criptarea mesajelor end-to-end și structura independentă ca organizație non-profit condusă de o fundație, Signal a fost anterior metoda de comunicare aleasă de jurnaliști, activiști, oameni din comunitatea hackerilor și în general de oamenii care voiau intimitate mai mare pe internet.

Signal este așadar o aplicație gratuită de mesagerie și vorbire vocală, axată pe confidențialitate, pe care o poți utiliza pe smartphone-urile Apple și Android și pe desktop.

Tot ce-ți trebuie este un număr de telefon pentru a te înscrie. Poți trimite mesaje text sau efectua apeluri vocale sau video cu prietenii, fie individual, fie în grup și poți utiliza reacții emoji sau stickere la fel ca pe WhatsApp sau Telegram. Dar există o mare diferență: Signal are o mai mare confidențialitate.

Mesajele pe Signal sunt criptate end-to-end, ceea ce înseamnă că numai persoanele din mesaje pot vedea conținutul acelor mesaje – nici măcar compania în sine. Signal a creat protocolul de criptare pe care îl folosesc alte companii, inclusiv WhatsApp, Telegram sau Skype. Simplu spus, este standardul de aur al vieții private.

Această confidențialitate depășește faptul că conținutul mesajelor tale este criptat. Poți chiar seta mesajele să dispară după anumite intervale de timp personalizabile.

În plus, Signal nu colectează practic date despre utilizatorii săi. Singurele informații pe care le oferi aplicației sunt numărul tău de telefon, iar compania lucrează chiar la o modalitate de a separa acest lucru de la utilizarea Signal, prin crearea de servere de contact criptate. Mai exact, dacă poliția vine la sediul Signal pentru a obține date despre utilizatorii săi, reprezentanții spun sincer că nu au date de predat.

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

Comentarii