Ce este trimetazidina? Legătura cu meldoniumul Sharapovei

vineri, 11 februarie 2022, 12:45
1 MIN
 Ce este trimetazidina? Legătura cu meldoniumul Sharapovei

Trimetazidina, cunoscută sub numele de TMZ, este un medicament care este utilizat pentru a trata angina pectorală și alte afecțiuni legate de inimă. Acesta acționează prin creșterea fluxului sanguin către inimă și prin limitarea oscilațiilor bruște ale tensiunii arteriale. Medicamentul nu este aprobat pentru utilizare în Statele Unite.

"Dacă practicați un sport care necesită un efort ridicat, în care folosiți multă energie și vă supuneți inima la un stres semnificativ, cu siguranță ar putea, teoretic, să vă ajute inima să funcționeze mai bine", a declarat Dr. Kelly Johnson-Arbor, medic specialist în toxicologie medicală la Spitalul Universitar MedStar Georgetown.

Ea se află pe lista de substanțe interzise a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2014. În prezent, este catalogată drept "modulator hormonal și metabolic", ceea ce înseamnă că este ilegal pentru sportivi să o folosească atât în competiție, cât și în afara acesteia.

TMZ este un alt exemplu de modulator metabolic precum meldonium, care a figurat în acuzațiile aduse rușilor pentru dopaj.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii