Ce recomandări şi adeverinţe le trebuie pentru binecuvântare candidaţilor la Teologie

miercuri, 04 august 2021, 02:00
2 MIN
 Ce recomandări şi adeverinţe le trebuie pentru binecuvântare candidaţilor la Teologie

Candidaţii care doresc să se înscrie la admiterea pentru studiile de licenţă sau masterat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, sesiunea septembrie 2021, pot obţine „arhiereasca binecuvântare“ necesară dosarului de înscriere pe data de 6 şi 7 septembrie, în urma unui interviu.

Astfel, Sectorul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor anunţă că, la fel ca în cazul sesiunilor de admitere anterioare, binecuvântarea se acordă pe bază de interviu, anul acesta urmând să se desfăşoare la Colegiul „Sfântul Nicolae“, în zilele de 6 şi 7 septembrie, în intervalul orar 9.00 – 16.00.

Candidaţii care doresc să obţină binecuvântarea pentru înscrierea la Facultatea de Teologie Ortodoxă trebuie să aibă asupra loc declaraţie de consimţământ cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, formularul fiind disponibil pe pe www.mmb.ro, o cerere adresată Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, prin care se solicită binecuvântarea arhierească, cererea tip fiind disponibilă pe site-ul menţionat anterior, dar şi o recomandare de la preotul paroh şi de la duhovnic, iar dacă cei doi sunt persoane diferite atunci vor fi prezentate două recomandări.

În cazul preoţilor, vor fi prezentate recomandări de la protopopul de care aparţin, monahii de la stareţul mănăstirii, iar stareţii de la exarhul locului. Solicitările venite din partea monahilor şi monahiilor trebuie vizate de Exarhul mănăstirilor.

Pe lângă aceste recomandări şi cereri trebuie prezentată la sesiunea de interviu şi o adeverinţă că persoana este aptă din punct de vedere psihologic, aviz obţinut de la Cabinetul Atest de pe bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

De asemenea, este necesar un CV Europass, dar şi completarea unui chestionar online de admitere, disponibil pe site-ul amintit anterior.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei menţionează că, în cazuri excepţionale în care candidatul nu poate fi prezent la interviu în zilele amintite, candidaţii pot contacta telefonic sau prin email sectorul educaţional al Arhiepiscopiei.

Comentarii