Ce spun liderii politici ieşeni despre pierderea banilor pentru IRMC

miercuri, 11 ianuarie 2023, 17:56
2 MIN
 Ce spun liderii politici ieşeni despre pierderea banilor pentru IRMC

„Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene şi premierul au stabilit această listă. Ministrul Sănătăţii doar a aplicat punctajul. Putem spune că este un eşec al lui Costel Alexe, deoarece a blocat proiectul legii cu IRMC, astă-toamnă, la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, singura comisie care nu i-a dat aviz pozitiv. Iată cum faultează PNL Iaşul”, ne-a spus preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Senatorul ieşean este coautor al unui proiect de lege, adoptat deja de Senat în octombrie cu unanimitate de voturi, care vizează construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi. Proiectul legislativ se află acum la Camera Deputaţilor, dar în faza dezbaterii la comisii: pe 24 noiembrie a primit avizul celei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, iar pe 25 ianuarie ar urma Comisia juridică. Comisia de buget avea termen pe 21 octombrie pentru depunerea de amendamente, iar pe 2 noiembrie pentru depunerea raportului.

„Pitici de grădină la nivel local în PNL şi PSD”

„Pitici de grădină la nivel local în PNL şi PSD, lene la nivel central în Ministerul Sănătăţii”, a sintetizat senatorul USR Marius Bodea rezultatul nefavorabil Iaşului. „Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară reprezenta pentru PNL Iaşi în plan local o miză la fel de mare precum aderarea României la Schengen pe plan naţional, atât de mult au ridicat miza şi atât de mult s-au aruncat să promită acest proiect. Neincluderea sa pe lista proiectelor finanţate de Ministerul Sănătăţii prin PNRR arată, de fapt, cu adevărat cam câtă putere are PNL Iaşi la nivel naţional, alături de partenerii lor de coaliţie, PSD”, ne-a declarat senatorul Bodea.

Cititi si: Iaşul, lovit în inimă: Institutul de Cardiologie de la Miroslava nu este pe lista PNRR

El a adăugat că regretă faptul că Institutul nu va fi finanţat. „Mă tem că, fiind conceput ca un proiect extrem de scump, ministrul total comod şi incompetent Rafila s-a ferit de el de la bun început. Nu văd în viitorul apropiat o altă şansă de finanţare mai bună decât PNRR”, a mai spus senatorul. „O spun fără ocolişuri: câtă vreme Iaşul va fi reprezentat la nivelul cel mai înalt de cei mai penali oameni din administraţia românească, nu va primi fonduri consistente pentru dezvoltare. Pentru asta ai nevoie de forţă politică şi de legimitate”, a spubliniat el.

Comentarii