Ce spune Ministrul Educaţiei în privinţa distribuirii de mărţişoare şi flori de 1 martie

miercuri, 24 februarie 2021, 13:31
2 MIN
 Ce spune Ministrul Educaţiei în privinţa distribuirii de mărţişoare şi flori de 1 martie

Ministerul educaţiei nu se implică în chestiunea mărţisoarelor şi florilor oferite la şcoală cadrelor didactice şi elevelor şi nu a transmis nicio interdicţie în acest sens către şcoli, nici nu o va face, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care ordinul comun privind regulile ce trebuie respectate în şcoli pe timp de pandemie de la deschiderea acestora pe 8 martie prevede ca este interzis schimbul de obiecte personale.

„Există un ordin comun care interzice schimbul de obiecte personale. Ministerul educaţiei nu se implică, nu doreşte şi nici nu poate să schimbe valoare de simbol a unei flori în obiect personal, cu atât mai mult un mărţisor. Ministerul educaţiei nu a transmis nicio interdiciţie, nici măcar cu titlu de recomandare pe subiectul unor simboluri precum flori sau mărţisoare. Putem noi să vrem orice dar nu putem noi să schimbăm acest obicei, este iporizie altfel. Ministerul nu se implică în niciun fel,” a explicat ministrul pentru HotNews.ro.

„Nu o să ne apucăm să dam vreun ordin de ministru sau notă în şcoli, nu vrem să fim ridicoli, dar avem o precizare în ordinul comun care se interzice schimbul de obiecte personale. Dacă facem aşa un pic de analiză pe text, elevul nu ar avea voie să dea nici lucrarea de control profesorului că poate fi considerat obiect personal,” a declarat la rândul său pentru HotNews.ro secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Sorin Ion.

Inspectorul general judeţean din Brăila a declarat pentru Mediafax că va atrage atenţie directorilor de şcoli să respecte interdicţia din şcoli când vine vorba de mărţisoare şi flori. „În ordinul comun al ministerelor există aşa ceva. Este vorba despre regulile privind organizarea spaţiilor pentru asigurarea distanţării fizice. În anexa ordinului, la punctul 1 b scrie că este interzis schimbul de obiecte personale. Eu le voi atrage atenţia directorilor că regula trebuie să fie respectată”, a declarat pentru Mediafax inspectorul şcolar general al judeţului Brăila, Cătălin Canciu.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii