Ce state europene vor să ceară paşapoarte de vaccinare la intrarea în ţară

joi, 18 februarie 2021, 16:43
1 MIN
 Ce state europene vor să ceară paşapoarte de vaccinare la intrarea în ţară

Site-ul schengenvisainfo.com arată că sunt 13 state, inclusiv Islanda, care pregătesc un tratament preferențial pentru cei vaccinați anti-covid.

În Italia, de exemplu, guvernul n-a abordat problema unui certificat de vaccinare, dar federația din turism îl cere, pentru a se putea redeschide în condiții de siguranță.

Islanda este prima țară care a emis certificate de vaccinare.

La 16 februarie, guvernul de la Budapesta a decis să emită un document celor care sunt vaccinați cu a doua doză, document care consemnează data ultimului vaccin.

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind că autoritățile din Grecia încearcă să introducă un certificat pentru „facilitarea liberei circulații a persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19”.

Pe 26 ianuarie, ministrul turismului Harry Theoharis a convenit cu omologul său sârb Tatjana Matic să semneze un memorandum în domeniul turismului. Acesta prevede o recunoaștere reciprocă a unui „certificat electronic de vaccinare Covid-19”.

La 8 februarie, Grecia a încheiat un acord asemănător cu Israelul.

Danemarca pregătește pașapoarte digitale, care pot fi descărcate pe mobil, pentru cei vaccinați.

Cipru va deschide granițele pentru cei vaccinați. (newsweek.ro)

Comentarii