Cei mai tineri pensionari ai politichiei ieşene se profilează la orizont. Iacătă-i!

miercuri, 29 iulie 2020, 01:50
3 MIN
 Cei mai tineri pensionari ai politichiei ieşene se profilează la orizont. Iacătă-i!

Deşi sunt printre cei mai tineri dintre reprezentanţii Iaşului în Parlament, se pare că ei sunt şi primii pensionari profilaţi din politichia ieşeană de la partidoi, după alegerile generale din acest an. 

Da, aşa este, aţi ghicit: ar fi vorba, ca să vezi ale naibii potriveli, de parlamentarii dom’ Vasile, stimaţi telespectatori. Pe de o parte e vorba de dom’ sinator de Târgu, carele cică nu mai este în nici o carte din nici o tabără de la partidoiul ieşean. Deşi, dacă am tras noi bine cu urechea, ar fi ceva negocieri pentru un post similar la partidul lui Ponta de la Iaşi. Dar, la ce procente sunt acolo, e greu de visat la un dipotat, unde trebuie 7-8 la sută, şi unde e greu de dat deoparte fostul dipotat Jakob Ban, d’apăi la un sinator, unde e musai un 15-20 la sută. În fine, una peste alta, domn vasile nu se poate plânge: a fost frumoasă aventura de 4 ani. ca să nu mai pui şi dreptul la pensioară specială, la vremea ei… A, era să uităm de celălalt dom’ Vasile, de la dipotaţi. Haidaţi deci repejor la pulsuleţul următor!

Dom’ Vasile a dat tura asta o directă cu pumnul în zid, fără mănuşă

În privinţa lui dom’ Vasile, cel care dă tare cu directa de dreapta şi cu upercutul de stânga, de data asta, în politichie, pare că omul a tras tare şi direct în zid, başca fără mănuşi pe monturile mâinii. Din ce se vorbeşte pe la partidoi, numele lui iarăşi nu e vehiculat deloc atunci când se vorbeşte de listele viitoare. Iar asta se întâmplă, atenţie mare, în condiţiile în care acum doi ani dom’ Vasile a vrut să candideze la şefia filialei judeţene, dar nea Măricel a negociat cu el retragerea, ca să aibă cale liberă, promiţându-i la schimb loc garantat pe listele parlamentare, în 2020, în zonă eligibilă. E clar acuma că nea Măricel, şi să vrea să-şi ţină promisiunea, nu mai are de unde da. Că, vorba aia: de unde nu-i, nici Dumnezeu nbu cere. Dar vorba e alta: mai are dom’ Vasile unde să-l strângă cu uşa pe Măricel, ca să scoată? Că noi nu vedem alt loc de fugă din peisaj decât peste gardul din fundul curţii, prin păpuşoii scăpaţi în dudău.

PS: Şi, ca să fim corecţi până la capăt, haideţi să pomenim, deşi am mai făcut-o, despre al treilea personagiu care nu a făcut mai nimica prin politichie şi care va pleca aşa cum a venit: fără să-l bage nimeni în seamă. Ar mai fi, aşadar, al treilea: iepuraşul premarelui de Paşcani, tov dipotat Axinte, care chiar că nu e luat în calcul nici teoretic. Dar despre acesta, că tot nu-l cunoaşte nimeni, om vorbi mai pe la un uichend, aşa…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii