Cel mai mare spital din Maramureș, condus de o femele care a falsificat diploma unui bărbat. E și consilier județean

joi, 30 iunie 2022, 19:10
1 MIN
 Cel mai mare spital din Maramureș, condus de o femele care a falsificat diploma unui bărbat. E și consilier județean

Timp de aproape patru ani, funcția de director administrativ al Spitalului Județean Baia Mare a fost ocupată de o persoană care la concurs a prezentat o copie după o diplomă de licență falsificată. Absolventă de colegiu economic, Simona Mihaela Cremene a apelat la un medic de la spital pentru a face rost de o diplomă de facultate autentică. A modificat poza și nota: din 7,26, și-a acordat 9,26. Arestată preventiv timp de o lună și condamnată pentru înșelăciune, fals și uz de fals, directoarea a demisionat. 

Continuă să ocupe funcția de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Maramureș. Conducerea CJ a anunțat că mandatul acesteia va înceta de drept după ce decizia instanței va fi definitivă.

La sfârșitul lunii martie, Simona Mihaela Cremene, director administrativ al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Baia Mare, a fost arestată preventiv pentru înșelăciune, fals și uz de fals. Era acuzată de procurori că a ocupat funcția de director administrativ al celui mai mare spital din județul Maramureș prezentând o diplomă de licență falsă atunci când a candidat de una singură pe postul scos la concurs la începutul anului 2020. Anterior, Cremene ocupase aceeași funcție de director administrativ, timp de doi ani, dar cu delegație.  Eliberată din arestul preventiv, Simona Mihaela Cremene a recunoscut acuzațiile și le-a cerut procurorilor încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Solicitarea i-a fost acceptată de Parchet.

Mai mult, pe libertatea.ro

FOTO: libertatea.ro

 

Comentarii