Centru de excelenţă în cercetarea medicală unic în întreaga ţară, la Iaşi

vineri, 19 iulie 2019, 01:56
1 MIN
 Centru de excelenţă în cercetarea medicală unic în întreaga ţară, la Iaşi

Propunerea a fost făcută de şeful judeţului, la întâlnirea cu managerii spitalelor subordonate.

Zilele trecute, în timpul unei întâlniri a managerilor spitalelor ieşene din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, a fost adusă în discuţie necesitatea construirii unui „centru comun de excelenţă interdisciplinară de exploatare şi cercetare medicală”. Anunţul a fost făcut de Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean, în timpul conferinţei de presă care a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie cu ocazia inaugurării noului angiograf.

Conform acestuia, este vorba despre o centralizare într-un singur loc a mai multor laboratoare, centre de simulare şi de cercetare de care să beneficieze toate spitalele ieşene. „Acest centru este necesar pentru cazurile diagnosticate la noi în ţară, ne interesează sănătatea cetăţenilor din Iaşi, din Moldova, de aceea ne dorim să facem acest centru pilot, care să fie şi cel mai puternic din România”, a precizat Maricel Popa.

Astfel, pe lângă implicarea CJ şi a celor şase spitale din subordinea CJ, acesta a mai menţionat şi de implicarea Universităţii de Medicină şi Farmacie, ca partener. Din primele informaţii, centrul ar urma să fie construit în curtea Maternităţii „Elena Doamna”, fiind vorba despre o clădire nouă, cu mai multe etaje.

Comentarii