COMUNICAT DE PRESĂ

Ceremonie de rotire a colanului şi de schimbare a mandatului preşedinților cluburilor Rotary din Iași

miercuri, 06 iulie 2022, 20:12
3 MIN
 Ceremonie de rotire a colanului şi de schimbare a mandatului preşedinților cluburilor Rotary din Iași

S-a încheiat încă un an rotarian în care membrii cluburilor Rotary din Iași și-au continuat misiunea de a servi comunității. La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unui eveniment special, a avut loc ceremonia de transfer a mandatelor președinților cluburilor Rotary, Rotaract și Interact din Iași.

Ceremonia de rotire a colanelor, care marchează predarea ștafetei către noii președinți de cluburi, are loc anual conform principiului de bază rotarian de rotire a președinților. Peste 250 de membri din Clubul Rotary Iași, Clubul Rotary Iași 2000, Clubul Rotary Iași Curtea Domnească, Clubul Rotary Copou și Club Rotary Junimea, dar și din cluburile Rotaract și Interact (ramurile tinere ale mișcării rotariene ieșene) au participat la ceremonie. Președinții în funcție au predat însemnele rotariene celor ce vor coordona în anul 2022-2023 activitățile cluburilor. Mandatul preşedinţilor este de un an şi pot avea această funcție doar o singură dată în viaţă, potrivit regulamentului rotarian.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența unor invitați speciali, care au transmis mesaje noilor președinți și rotarienilor prezenți la eveniment: PDG Martha Maria Mocanu, PDG Daniel Tănase, PDG Daniel Condurache și Florin Mindirigiu (Guvernator Nominalizat 2024 – 2025). Evenimentul a fost găzduit de Bogdan Mindirigiu, Asistent Guvernator.

„Rotary Helping Ukraine” – un proiect pivot al cluburilor din Iași

Anul rotarian 2021 – 2022 a fost un an al provocărilor, în contextul internațional și sanitar actual.

Membrii cluburilor Rotary, Rotaract și Interact din Iași și-au continuat însă misiunea de a servi interesului public, au continuat proiectele tradiționale și chiar au demarat unele noi. La începutul anului, conflictul de la granița României și criza umanitară din Ucraina a determinat cele cinci cluburi din Iași să demareze o inițiativă rapidă de consiliere și sprijin a refugiaților, care s-a concretizat în proiectul „Rotary Helping Ukraine”.

Acțiunile s-au concentrat în direcția creării unui fond de urgență, pentru oferirea de consiliere și sprijin umanitar refugiaților și lansarea Centrului de Informare și Suport Iași-Ucraina. Proiectul este încă în derulare, periodic fiind expediate în Ucraina ajutoare umanitare sub formă de alimente, materiale neperisabile și medicamente. Cluburile și-au continuat în acest timp și proiectele fanion: Semimaratonul Iașului (Rotary Iași Copou), Bursele Rotary Academica (Rotary Iași Curtea Domnească), Diamond Heart (Rotary Iași 2000), Promenada Inimilor (Rotary Iași), În ajutorul lui Moș Nicolae (Rotary Junimea).

Cine sunt noii președinți

Schimbarea de mandat a fost un prilej pentru noii președinți de a-și asuma continuarea proiectelor începute și de a iniția altele noi, toate în spiritul valorilor comune rotariene.

Noii președinți sunt: Rotary Club Iași – Cătălina Georgescu Arsenescu, care preia mandatul de la Ioana Gamen; Rotary Club Iași 2000 – Alexandru Ciochină, care preia mandatul de la Magdalena Iorga; Rotary Club Iași Curtea Domnească – Doru Ochiuz, care preia mandatul de la Dan Zaharia;  Rotary Club Iași Copou – Sorin Anton, care preia mandatul de la Sorin Crăciunescu; Rotary Club Iași Junimea – Mihai Tarasi, care preia mandatul de la Alina Apetrei. În mandatul 2022 – 2023, tema anului va fi „Imagine Rotary”, care îndeamnă rotarienii la a reimagina și reproiecta lumea și la a contribui la schimbarea sa în bine.

Noul an rotarian vine și cu o premieră: prima femeie presedinte al Rotary International, Jennifer Jones.

Comentarii