ChatGPT îl sperie puţin până şi pe creatorul său. Ce spune Sam Altman?

duminică, 19 martie 2023, 16:57
2 MIN
 ChatGPT îl sperie puţin până şi pe creatorul său. Ce spune Sam Altman?

Într-un interviu pentru ABC News, Sam Altman a spus că el însuşi este “puţin speriat” de ChatGPT.

„Trebuie să fim atenţi. Cred că oamenii ar trebui să fie fericiţi de faptul ne este puţin frică de asta”, a spus Sam Altman, CEO al OpenAI.

Altman a subliniat că OpenAI are nevoie ca atât autorităţile de reglementare, cât şi societatea să fie cât mai implicate posibil în lansarea ChatGPT – precizând că feedback-ul utilizatorilor ar putea ajuta la reducerea oricăror efecte negative ale inteligenţei artificiale. „Sunt foarte îngrijorat că aceste modele ar putea fi folosite pentru dezinformarea la scară largă. Acum că devin din ce în ce mai buni la scrierea codului computerului, şeiţ ar putea fi folosiţi pentru atacuri cibernetice offensive. Acesta este un instrument care se află foarte mult sub control uman”, a avertizat Altman.

Cu toate acestea, el spune că se teme că oamenii vor putea deţine controlul. „Cred că societatea are o perioadă limitată de timp pentru a-şi da seama cum să reacţioneze la asta, cum să reglementeze asta, cum să o gestioneze”, a completat Altman

Antreprenorul a avertizat luna trecută, printr-o serie de tweet-uri, că dezvoltarea AI ar trebui reglementată, pentru că lumea are nevoie de timp pentru a se adapta “la ceva atât de mare”, iar inteligenţa artificială s-ar putea să nu fie “atât de departe de a deveni potenţial înfricoşătoare”.

Cititi mai multe detalii pe stirileprotv.ro

Comentarii