China îşi arată muşchii. Armata a înconjurat Taiwan într-un set de exerciţii militare

joi, 12 mai 2022, 12:26
1 MIN
 China îşi arată muşchii. Armata a înconjurat Taiwan într-un set de exerciţii militare

Armata chineză a desfăşurat forţe în jurul insulei Taiwan în weekend într-un set de exerciţii militare la scară largă pe care un analist militar chinez le-a numit „repetiţie a unei posibile acţiuni reale”. Comandamentul Teatrului de Est a organizat forţe maritime, aeriene, de rachete convenţionale şi alte forţe în jurul Taiwanului şi a efectuat exerciţii în jurul insulei de vineri până duminică, a anunţat Armata Populară Chineză de Eliberare (PLA).

Comandamentul Teatrului de Est a comunicat că exerciţiile au fost menite „să testeze şi să îmbunătăţească capacitatea de operaţiuni comune a mai multor servicii şi arme”.

China consideră Taiwanul o parte a teritoriului său, iar oficialii chinezi au discutat în mod repetat despre „reunificare” cu insula, inclusiv prin intermediul forţei militare.

Publicaţia de stat chineză Global Times a raportat că rachetele maritime, aeriene, convenţionale şi „alte forţe” au participat la exerciţiile din jurul Taiwanului. În timpul exerciţiilor, portavionul Liaoning din China a fost desfăşurat în estul insulei, în timp ce un număr mare de avioane şi nave de război chineze au efectuat exerciţii în vestul insulei.

Ministerul Apărării Naţionale din Taiwan a documentat mai multe cazuri de avioane militare chineze care au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) pe parcursul exerciţiului de trei zile.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii