Chirica își face unchiul cetățean de onoare. Pe lista decorațiilor: nașul unui interlop și un escroc

joi, 19 decembrie 2019, 11:18
3 MIN
 Chirica își face unchiul cetățean de onoare. Pe lista decorațiilor: nașul unui interlop și un escroc

Primarul Iașului susține un proiect de hotârâre prin care 43 de persoane, care dețin certificate de revoluționar, ar urma să capete calitatea de cetățeni de onoare ai orașului. Lista a fost alcătuită de către reprezentanții celor trei asociații de revoluționari din Iași și aprobată de primar.

Printre cei ce vor fi decorați se numără Vasile Chirica (FOTO JOS), unchiul edilului. Potrivit Reporteris, în 2011, Vasile Chirica i-a donat nepotului Mihai Chirica, pe-atunci director tehnic în Primărie, 170.000 de lei. Cu acești bani, Mihai Chirica și-a cumpărat una dintre vile.

Contactat de „Ziarul de Iași”, Vasile Chirica a menționat că nu știa că se află pe lista propusă pentru acordarea titlului de cetățean de onoare. El a precizat că a refuzat să-i fie acordat individual acest titlu, dar în nume colectiv acceptă distincția.

„Probabil că nu apare niciun conflict de interese, nu există beneficii. Din punctul meu de vedere, pot să vă spun că mă onorează faptul, dacă este. Dacă ar fi fost un lucru care să indice un conflict de interese, nu m-ar fi onorat. Este o plachetă colectivă, nu sunt drepturi ca cetățean de onoare sau altceva. Nu este nimic individualizat. Vă spun sincer, eu am refuzat acest titlu individual și nu doar eu, ci și alte persoane, dar, faptul că este o listă colectivă, ne onorează. Individual, am refuzat cu desăvârșire, pentru că iar va apărea un scandal, că presa asta așteaptă scandal și nu altceva, și nu-mi doresc acest lucru”, a declarat Vasile Chirica.

Cetățeni de onoare ar urma să mai devină Liviu Munteanu, un afacerist ieșean care este cunoscut pentru relațiile pe care le-a avut cu lumea interlopă, dar și Florin Slabu, un bărbat condamnat pentru înșelăciune. Deputatul Petru Movilă ar urma să fie și el onorat cu această titulatură.

„În urma procesului de consultare cu toate cele trei structuri organizate ale revoluţionarilor ieşeni, amintite mai sus, a rezultat o listă de 43 de persoane acreditate ca revoluţionari prin documente emise de autorităţile statului român şi care îndeplinesc şi criteriile regulamentului local de acordare a titlului de cetăţean de onoare, pentru care municipalitatea înaintează plenului Consiliului Local Iaşi propunerea de acorrdare a titlului de Cetăţean de Onoare în calitatea acestora de luptători pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989”, se arată în referatul de specialitate ataşat proiectului.

Ședința de Consiliu Local va avea loc sâmbătă, 21 decembrie. Lista completă a celor care sunt propuși pentru obținerea titlului de cetățean de onoare: Gabriel Amarandei, Costache Ailene, Viorel Andrei, Virgil Axinie, Ioan Baron, Constantin Bendaș, Alexandru-Tudor Bernic, Vasile Chirica, Nadia Crihan, Leopold-Marius Costinescu, Ștefan Coțovanu, Alexandru Dascălu, Vasile Diacon, Petru Dușa, Vasile Geamăn, Gabriel Hâncu, Titi Iacob, Gheorghe Ilaș, Neculai Kania, Florin Livadaru, Dumitru Moraru, Maria Moraru, Petru Movilă, Liviu Munteanu, Vasile-Doru Nechifor, Gheorghe Negru, Gheorghe Nica, Paul Nițescu, Alexandru Onea, Jenică Panaite, Constantin Pascariu, Eugen Popa, Mihai Pintilei, Anton Proțăilă, Mircea Pricop, Adrian Rozentzveig, Cristian Sandu, Florin Slabu, Emilian Dan Stoica, Iulian-Vilii Șaramet, Cornelia Urîtu, Vasile Vaida și Constantin Vână.

SURSA FOTO Vasile Chirica-Reporteris

Comentarii