Cîmpeanu: Apreciem punctele de vedere, dar unul singur va plăti dacă lucrurile nu ies bine

joi, 25 martie 2021, 13:42
2 MIN
 Cîmpeanu: Apreciem punctele de vedere, dar unul singur va plăti dacă lucrurile nu ies bine

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a ținut să precizeze, joi, că apreciază toate punctele de vedere din societate referitoare la situația din învățământ în contextul pandemiei, dar doar o persoană va plăti cu funcția dacă lucrurile nu merg bine.

„Apreciem punctele de vedere ale întregii societăţi, dar în această zi de Bună Vestire vă dau şi o veste: unul singur îşi asumă răspunderea, unul singur va plăti cu funcţia, cu imaginea şi va plăti şi în instanţă dacă lucrurile nu ies bine. În rest, toţi ceilalţi suntem egali şi ne exprimăm opinii care sunt foarte importante şi de care trebuie să ţinem seama”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

La finalul unei consultări la Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu a prezentat noile modificări ce vor fi operate, astfel încât predarea să fie adaptată valului 3 al pandemiei.

Acesta a ținut să precizeze că e esențial ca autoritățile, inclusiv Ministerul pe care îl conduce, să ia în calcul trendul ascendent al ratei de infectare, altfel s-ar putea ajunge la „suspendarea tuturor activităților didactice”.

„Nu sunt în măsură să ghicesc viitorul, nu am un glob de cristal, dar sunt în măsură să vă asigur că vom aborda în mod responsabil orice situație va apărea. Ministerul Educației se va adapta în așa fel încât anul școlar se va încheia și examenele naționale se vor susține. Asta vă spun ca Ministru al Educației, ca ghicitor în viitor n-o să vă pot răspunde nimic”, a mai afirmat ministrul.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii