Cine este Natalia Zabiiako, iubita jucătoarei de tenis Daria Kasatkina

marți, 19 iulie 2022, 19:44
1 MIN
 Cine este Natalia Zabiiako, iubita jucătoarei de tenis Daria Kasatkina

Anunțul pe care l-a făcut rusoaica Darya Kasatkina (25 de ani, locul 12 WTA), legat de faptul că formează un cuplu cu o persoană de acelaşi sex, Natalia Zabiiako (28 de ani), a făcut rapid înconjurul lumii.

Natalia Zabiiako este o patinatoare rusă care a participat și la Jocurile Olimpice și care de cele mai multe ori a ales să participe doar la probele pe perechi.

Născută în Estonia, în 1994, Zabiiako a reprezentat țara în acest sport de la vârsta de 15 ani până în 2014, când a decis să-și schimbe naționalitatea în Rusia.

Cariera sportivei a primit un impuls major de când a devenit cetățean rus, datorită expunerii. Zabiiako a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang, singura medalie olimpică deocamdată din palmaresul ei.

Ea a câștigat, de asemenea, medalii de bronz la Campionatele Europene de patinaj artistic din 2018 și la Campionatele Mondiale de patinaj artistic din 2019, în parteneriat cu compatriotul Alexander Enbert pentru ambele evenimente.

La ISU World Team Trophy, ea a făcut parte din contingentul rus care a luat acasă medalia de bronz. În 2020, perechea și-a încheiat parteneriatul profesional după probleme medicale din partea lui Enbert.

Conform celor mai recente zvonuri, Zabiiako va reprezenta de acum Canada, după ce a făcut din nou o schimbare de naționalitate. În ceea ce privește viața ei personală de până în prezent, patinatoarea s-a logodit cu regizorul de film rus Danil Grinkin în 2018, dar căsătoria nu a avut loc niciodată.

 

Comentarii