Cîţu respinge ideea carantinării Capitalei şi a judeţului Ilfov, dar anunţă că se ia în calcul introducerea certificatului verde

joi, 14 octombrie 2021, 13:25
1 MIN
 Cîţu respinge ideea carantinării Capitalei şi a judeţului Ilfov, dar anunţă că se ia în calcul introducerea certificatului verde

 Premierul interimar a precizat că se doreşte ca utilizarea ertificatului verde să intre în vigoare ”cât mai rapid”. Întrebat dacă astfel nu se restricţionează accesul persoanelor, premierul a explicat: ”Asta nu este restricţionare, este doar o triere”.

”Aş merge pe ideea de a folosi certificatul şi în magazine – supermarket, hypermarket”, a mai adăugat premierul.  Florin Cîţu a fost întrebat joi despre o eventuală carantinare a Capitalei şi a afirmat: ”Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”.

Premierul a precizat că s-a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a se cere certificatul verde pentru toate activităţile economice care implică un contact cu persoane din România.

”La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a mai declarat premierul interimar.  El a precizat că încă nu s-a discutat despre reducerea programului de funcţionare a agenţilor economici în weekend.  Capitala şi judeţul Ilfov au trecut de rata de infectare de 15 la mie.

 

Comentarii