Ciucă, un nou pretext să nu semneze contractul pentru corvete

sâmbătă, 09 octombrie 2021, 10:18
1 MIN
 Ciucă, un nou pretext să nu semneze contractul pentru corvete

Ministerul Apărării Naţionale, condus de Nicolae Ciucă, continuă să tergiverseze semnarea contractului privind achiziţia celor patru corvete în valoare de 1,2 miliarde de euro. Oficial, a anunţat că se pregăteşte pentru semnarea contractului cu compania franceză Naval Group. Ultima găselniţă la care a apelat ministrul Nicolae Ciucă este relizarea unui nou audit al documentelor.

În urmă cu aproape trei ani, mai exact în noiembrie 2018, Ministerul Apărării Naţionale i-a anunţat pe francezii de la Naval Group că au câştigat licitaţia pentru contrucţia celor patru corvete necesare Forţelor Navale Române. Newsweek România a prezentat în exclusivitate, atunci, oferte depuse de cele trei companii: Fincantieri a oferit 1,34 miliarde de euro, Damen – 1,255 miliarde de euro şi Naval Grup – 1,2 miliarde de euro.

Dar semnarea contractului a fost tergiversată încă de atunci. Iniţial, licitaţia a fost contestată de firma olandeză Damen, care a pierdut toate procesele în instanţă. Apoi, Ministerul Apărării, sub conducerea generalului Nicolae Ciucă, a continuat să amâne semnarea contractului din varii motive.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

 

 

Comentarii