Clujul semnează azi contractul pentru metrou. Cum râdea Chirica de Boc pe această temă

joi, 25 mai 2023, 08:03
1 MIN
 Clujul semnează azi contractul pentru metrou. Cum râdea Chirica de Boc pe această temă

Contractul pentru proiectarea și execuția metroului de la Cluj-Napoca, cel mai mare contract din transporturi, se semnează joi, 25 mai, la ceremonia oficială programată începând cu ora 15.00 la primăria Clujului urmând să participe premierul Nicolae Ciucă și vice-premierul, ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Magistrala de metrou M1, prima linie din afara Bucureștiului, are 21 de stații, costă 9 miliarde lei, din care 1,5 miliarde lei fonduri din PNRR, iar termenul de realizare este de 8 ani, cu 12 luni pentru etapa de proiectare și 7 ani pentru execuție. Constructor este Asocierea Gulermak (Turcia) – Alstom – Arcada. Primăria Cluj-Napoca este la a treia licitație a contractului pentru supervizarea lucrărilor și așteaptă ofertele până pe 8 iunie (termen prelungit).

Cu doar patru ani în urmă, în septembrie 2019, în Piața Alexandru din Iași, un localnic i-a cerut socoteală primarului Chirica privind investițiile în infrastructura din oraș. „Să ia legătura cu domnul Boc de la Cluj, că dânsul îşi trage metrou. Dânsul (n.red. Mihai Chirica) ce are de gând, al nostru?”, a întrebat ieșeanul care a participat la evenimentul din piață, sugerându-i lui Chirica să urmeze exemplul lui Boc.

În replică, Mihai Chirica a râs de proiectul edilului clujean, afirmând că va dura mult prea mult până când Emil Boc va construi metroul la Cluj-Napoca. „Sincer, eu nu am să-mi trag niciun metrou, iar când apare metroul la Cluj, eu voi fi primul călător. Să dea Dumnezeu să pot să mă mişc, dar bănuiesc că nu o să apuc!”, a răspuns, ironic, Chirica.

Comentarii