Colaborare între Politehnica ieşeană şi o universitate algeriană

marți, 17 iulie 2018, 01:50
1 MIN
 Colaborare între Politehnica ieşeană şi o universitate algeriană

Conducerea Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) a semnat la finalul săptămânii trecute un nou acord de colaborare interuniversitară cu Universitatea „Ecahid Hamma Lakhda“ din El Qued, Algeria, în urma unei vizite a de legaţiei instituţiei de învăţământ superior din Algeria la TUIASI. Din delegaţia universităţii africane au făcut parte profesorul Omar Ferhati, rectorul universităţii, profesorul El Habib Guedda, prorector relaţii externe, dr. Ali Chemsa, decanul Facultăţii de Tehnologie, şi Chaouki Medellel, secretarul general. Delegaţia din Algeria a fost primită de către rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, şi prorectorul responsabil cu relaţiile internaţionale, prof. univ. dr. ing. Irina Lungu.

Pe parcursul întâlnirii au fost abordate o serie de aspecte legate de dezvoltarea colaborării între cele două universităţi care vizează atât componenta educaţională, cât şi cea de cercetare. „Internaţionalizarea, ca prioritate a celor două universităţi, se va materializa atât printr-un program de mobilităţi comune, studenţi / cadre didactice / personal din administraşie, cât şi urmare a identificării temelor de interes comun pentru parteneriate de cercetare de tip doctoral şi postdoctoral. În acest sens se vor extinde acordurile programului Erasmus^ KA 107 în mai multe domenii inginereşti şi vor fi folosite apelurile de burse AUF, respectiv Eugene Ionesco“, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu.

În cadrul vizitei la Iaşi, delegaţia din Algeria a vizitat facultăţile de Construcţii şi Instalaţii, Inginerie Chimică şi Proteciţa Mediului şi Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, unde s-au întâlnit şi cu reprezentanţii acestora.

 

 

Comentarii