De Business

Punem punctul pe știi

Concurent rus pe piața de ridesharing din România: Yango – parte a grupului Yandex

joi, 27 iunie 2019, 19:37
1 MIN
 Concurent rus pe piața de ridesharing din România: Yango – parte a grupului Yandex

Se aglomerează piața de ridesharing din România: Uber, Clever şi Bolt au un nou concurent începând de astăzi. Yango, aplicaţie digitală de e-hailing, dezvoltată de compania rusească Yandex, care operează în prezent în 16 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, s-a lansat joi în Bucureşti. România devine astfel a cincea ţară a Uniunii Europene în care serviciul este disponibil, după Estonia, Letonia, Lituania şi Finlanda.

Yango este parte a grupului Yandex, una dintre cele mai mari companii de IT din Europa (NASDAQ:YNDX).

"Călătoriile comandate prin intermediul aplicaţiei pornesc de la preţul de 5 lei cu discount, care include rezervarea maşinii, o distanţă de 3 km şi o durată a cursei de 7 minute. De exemplu, o cursă din Drumul Taberei către Centrul Istoric costă circa 10 lei, în timp ce o călătorie din Piaţa Muncii la Pipera va fi în jur de 11,5 lei. Clienţii Yango vor putea ajunge de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureştiului (Piaţa Universităţii) cu aproximativ 35 lei".

În prezent, plata curselor este disponibilă doar prin intermediul unui card bancar înregistrat în aplicaţie.

Aplicaţia Yango foloseşte propriul sistem de cartografiere, direcţionare şi navigaţie, precum şi o distribuire inteligentă a comenzilor, pe baza tehnologiilor Machine Learning.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii