Condamnat cu suspendare după ce a lovit maşina poliţiei şi a pocnit un poliţist

Un "şmecher" din Huşi a fost condamnat pentru ultraj. Acesta a lovit intenţionat cu maşina un poliţist care-i ceruse actele.

marți, 09 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 Condamnat cu suspendare după ce a lovit maşina poliţiei şi a pocnit un poliţist

Incidentul a avut loc în iulie anul trecut, când Lucian Frenţescu s-a deplasat la Iaşi împreună cu un prieten, la bordul autoturismului Audi propietate personală. În jurul orei 4.30 dimineaţa, cei doi au oprit la o shaormerie din Tudor Vladimirescu, oprind maşina pe trotuar, lângă geamul unde se preluau comenzile clienţilor. 

Un echipaj de poliţie a observat autoturismul parcat neregulamentar şi a oprit, agenţii deplasându-se la portiera şoferului pentru a-i solicita actele la control. Şoferul le-a spus să plece, că "a mai fumat" poliţişti ca ei şi a închis geamul. La repetarea solicitării de către agenţi, Frenţescu a coborât geamul câţiva centimetri, dar doar pentru a-i înjura pe poliţişti.

Apoi, a dat în marşarier, lovindu-l pe unul dintre agenţi în dreptul genunchiului. A deplasat apoi autoturismul în faţă, unde a ambalat motorul şi a pornit din nou în marşarier, în viteză, lovind în plin maşina de poliţie, căreia i-a fost distrusă portiera dreaptă şi geamul. Frenţescu s-a opus încercării poliţiştilor de a-l imobiliza, lovindu-l pe unul dintre ei cu piciorul în zona feţei şi a abdomenului.

Atitudinea zeflemitoare a lui Frenţescu şi violenţa manifestată de acesta au fost confirmate de martorii aflaţi în zonă. În faţa instanţei, acesta şi-a recunoscut faptele, fiind judecat în procedură simplificată. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 1 an de închisoare pentru ultraj, cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Poliţistul lovit a declarat apel, procesul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel ieşene. La primul termen a fost dispusă o amânare, pentru ca Frenţescu să-şi poată angaja un apărător. 

Comentarii