Condamnatul penal Adrian Severin şi-a lansat o carte la sediul BNR

vineri, 09 decembrie 2022, 18:12
1 MIN
 Condamnatul penal Adrian Severin şi-a lansat o carte la sediul BNR

Condamnat la 4 de puşcărie pentru luare de mită, Adrian Severin şi-a publicat opera juridică la Editura Academiei Române prin bunăvoinţa lui Isărescu. Zilele trecute, cartea a fost lansată în sediul BNR, instituţie păstorită de acelaşi Isărescu. 

Actualul guvernator al BNR, Mugur Isărescu, îl serveşte de câte ori are ocazia pe infractorul Adrian Severin. Severin a fost protagonistului unuia din cele mai ruşinoase momente pentru imaginea României. Ca europarlamentar a acceptat să ia mită, fiind filmat de jurnalişti. Ulterior, a fost condamnat la puşcărie unde a stat doi ani.

În pofida acestor fapte penale, care ar fi trebuit să îl şteargă pe Severin din agenda publică, fostul ministru de externe a ajuns coordonatorul unor tratate de drept apărute la Editura Academiei Române cu acceptul lui Mugur Isărescu. Isărescu este Preşedintele secţiei de Ştiinţe Economice din Academia Română. Isărescu i-a mai făcut un serviciu amicului său Severin căruia i-a permis să îşi lanseze lucrarea în sediul Băncii Naţionale a României, una din cele mai respectate instituţii din România.

Cititi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii