Conferinţă internaţională pe tema biotehnologiei în agricultură, organizată de USAMV şi Ambasada SUA

joi, 26 septembrie 2019, 20:45
1 MIN
 Conferinţă internaţională pe tema biotehnologiei în agricultură, organizată de USAMV şi Ambasada SUA

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi (USAMV) a fost în cursul zilei de ieri gazda unei conferinţe internaţionale pe tema inovaţiei şi a biotehnologiei în agricultură, care a fost organizată sub coordonarea directă a Ambasadei Statelor Unite în România, în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR). 

Evenimentul s-a întins pe parcursul a şase ore şi a fost organizat ca parte a unei serii de conferinţe ce au avut loc în timpul săptămânii europene a biotehnologiilor. Au participat speakeri internaţionali din SUA, Franţa şi Germania pe acest subiect, iar până în acest an conferinţele la nivel înalt pe această temă de interes major pentru fermierii din România, coordonate de SUA, au fost organizate doar la Bucureşti.

„Prin organizarea conferinţei la USAMV Iaşi se doreşte, în mod deosebit, aducerea în prim plan a zonei de est a României, specificul agriculturii din această regiune şi a implicării manifestate de instituţia ieşeană de învăţământ superior în crearea competitivităţii internaţionale a activităţilor româneşti de profil“, au precizat reprezentanţii universităţii. În ceea ce priveşte celălalt partener al evenimentului – APPR, aceştia sunt o asociaţie formată din producători agricoli, dar şi din reprezentanţi ai lanţului profesional de porumb din România, „obiectivul principal al acesteia fiind furnizarea de expertiză tehnică şi comunicare economică pentru membrii şi organizaţiile fermierilor din România“, au mai punctat organizatorii. 

Comentarii