Confruntare fizică în CL Curtea de Argeş din cauza viitorului proiect al şoselei de centură VIDEO

joi, 29 februarie 2024, 08:50
2 MIN
 Confruntare fizică în CL Curtea de Argeş din cauza viitorului proiect al şoselei de centură VIDEO

Marţi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local desfăşurată în oraşul Curtea de Argeş, discuţiile despre bugetul pe 2024 au fost rapid înlocuite de haos şi tensiuni.

În final, s-a ajuns la o confruntare fizică între membrii consiliului. Scandalul a fost generat de proiectul viitoarei şosele de centură, care prevede demolarea unor case şi grădini, ceea ce a stârnit nemulţumirea localnicilor.

Traseul şoselei de centură a provocat dispute aprinse

Potrivit informaţiilor obţinute de la Ancheta Online, proiectul şoselei de centură a provocat nemulţumiri semnificative în rândul locuitorilor, în special în cartierul Marina din Curtea de Argeş, prin care va trece traseul viitoarei şosele. Oamenii din zonă au acuzat lipsa totală de transparenţă din partea primăriei, afirmând că nu au fost informaţi cu privire la traseul exact al şoselei şi că au aflat de proiect abia în timpul şedinţei de Consiliu Local.

Cosmin Petrescu, preşedinte PNL Curtea de Argeş şi candidat liberal la Primăria Curtea de Argeş, a declarat pentru Ancheta Online că un grup de oameni nemulţumiţi de gestionarea proiectului au venit să discute cu primarul, iar aceştia au fost întâmpinaţi cu violenţă şi îmbrânceli la începutul şedinţei. Problemele legate de proiectele de pe ordinea de zi au dus la tensiuni crescânde, culminând cu înjurături şi chiar bătaie între consilieri.

Proiectul şoselei de centură nu a fost încă definitivat

Pe de altă parte, primarul Constantin Panţurescu, membru PSD şi preşedinte al organizaţiei locale, a respins acuzaţiile de lipsă de transparenţă şi manipulare. Acesta a susţinut că proiectul şoselei de centură nu a fost încă definitivat, iar informaţiile vehiculate sunt rezultatul unor manipulări din partea unor consilieri de opoziţie. Panţurescu a subliniat că traseul va fi stabilit în urma unor proceduri specifice şi a negat informaţiile conform cărora casele vor fi afectate.

Conflictul a escaladat într-atât încât PNL Argeş a emis un comunicat de presă miercuri, solicitând demisia atât a viceprimarului din Curtea de Argeş, cât şi a şefului de la Serviciul Pieţe. Oamenii din comunitate rămân în continuare nemulţumiţi şi aşteaptă clarificări cu privire la traseul şoselei de centură şi impactul asupra locuinţelor lor.

Comentarii