De Business

Punem punctul pe știi

Continental investește 8 milioane euro la Iași. Extinde centrul de cercetare

duminică, 12 decembrie 2021, 12:06
1 MIN
 Continental investește 8 milioane euro la Iași. Extinde centrul de cercetare

Furnizorul german de componente pentru industria auto Continental investește 8 milioane de euro în extinderea centrului de cercetare-dezvoltare de la Iași.

Lucrările la noua construcție pe extindere au început deja și vor fi finalizate în primăvara anului viitor. Noul sediul va extinde zona laboratoarelor de testare pentru produsele dezvoltate în Iași în departamentul Vehicle Dynamics. Totodată, compania va construi o parcare supraterană cu o suprafață totală de 10.000 m2. Va fi suplimentat numărul locurilor de parcare cu mai mult de 200, ajungându-se la un total de peste 600 de locuri dedicate angajaților Continental.

Noua clădire va avea două niveluri de testare (parter și etajul I) și patru niveluri de parcare supraterană. Pe fiecare nivel vor fi alocate cinci locuri pentru mașinile electrice, prevăzute cu stații de încărcare. Terasa de la ultimul etaj este complet echipată cu panouri fotovoltaice care asigură alimentarea acestor stații, precum și iluminatul nivelurilor. Totodată, construcția va dispune și de un sistem de panouri solare care va asigura necesarul de apă caldă pentru întreaga clădire. Accesul la fiecare nivel se va face prin intermediul unui lift special conceput. În plus, în noua construcție va fi folosit un sistem inteligent de control la distanță al echipamentelor tehnice și al infrastructurii acesteia și un sistem de management al parcării privind accesul și disponibilitate locurilor.

Aflați amănunte de pe profit.ro.

Comentarii