Convoaie de tramvaie și autobuze vor străbate Iașul duminică. 125 de ani de transport electric la Iași

joi, 08 iunie 2023, 19:39
1 MIN
 Convoaie de tramvaie și autobuze vor străbate Iașul duminică. 125 de ani de transport electric la Iași

Primăria a pregătit pentru duminică, 11 iunie, o acțiune menită să sărbătorească împlinirea a 125 de ani de transport public în oraș.

”Tramvaiele PESA și Bozankaya și autobuzele Solaris vor străbate orașul într-o paradă cu plecări simultane din capăt CUG și, respectiv, din Copou. La ora 12:00 coloanele de mijloace de transport se vor întâlni la Palatul Culturii pentru a putea fi admirate împreună. 
În prezent, grație fondurilor europene obținute de Primăria Municipiului Iași prin Programul Operațional Regional (POR), ieșenii au la dispoziție 16 tramvaie PESA (în valoare de 163 de milioane de lei), 16 tramvaie Bozankaya (168 de milioane de lei) și 20 de autobuze electrice Solaris (66,7 milioane de lei), mijloace de transport care, pe lângă faptul că  respectă ultimele standarde de modernitate, protejează și mediul înconjurător. Alte 24 de autobuze electrice de 10 metri, în valoare de 64,8 milioane de lei, de la SC BMC Truck&Bus SA, vor fi livrate până la sfârșitul acestui an prin intermediul unui alt proiect finanțat prin POR”, este anunțul de pe pagina de Facebook a Primăriei Iași.

 

Comentarii